Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parintele Sofian: Cele 7 cuvinte cu care trebuie sa inchei orice rugaciune ca sa fie vrednica

Postat la: 08.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ca rugaciunea ta sa fie vrednica de Dumnezeu, sa o inchei cu aceste 7 cuvinte! Inainte de „Amin", sa spui asa: „Doamne, implineste rugaciunea mea dupa voia Ta!" Prin rugaciune se poate dobandi de la Dumnezeu orice ai cere, numai sa fie vrednice de Dumnezeu rugaciunile noastre. Trebuie, insa, ca rugaciunea sa fie facuta cu inima curata, cu staruinta si cu smerenie.

Insusi Mantuitorul Hristos ne fagaduieste acest lucru, cand zice: „Toate cate veti cere intru rugaciune, crezand, veti lua". Si iarasi: „Cereti si se va da voua". Cine se roaga din toata inima, adancind cuvintele rugaciunii, pe langa implinirea cererii sale, va dobandi si o pace launtrica pe care nu i-o poate da lumea, acea pace fagaduita de Iisus Hristos Mantuitorul, cand a spus: „Pacea Mea dau voua, nu precum da lumea va dau Eu" (Ioan 14, 27). Si simtim atunci o siguranta, aceea ca nu suntem singuri pe lume, numai oamenii, cu noi este Dumnezeul parintilor nostri, care ne ocroteste si ne apara in viata noastra pamanteasca.

Se intampla uneori ca Dumnezeu nu implineste numaidecat si indata rugaciunile noastre. Cum Sfanta Monica, mama Sfantului Augustin, s-a rugat vreme de 18 ani lui Dumnezeu sa-l intoarca pe fiul sau, Augustin, la Dumnezeu. Staruinta in rugaciune i-a placut lui Dumnezeu si El i-a implinit-o cu adevarat, intorcand pe fiul sau la credinta, dar nu oarecum, ci inzestrat cu frumusetile harului care impodobeau sfanta lui viata. Iar pentru ca nu stim daca toate rugaciunile noastre ne sunt de folos, totdeauna este bine sa incheiem rugaciunea noastra cu aceste cuvinte: „Doamne Care stii toate, ajuta-ma ca rugaciunea pe care o fac inaintea Ta sa se implineasca dupa voia Ta cea sfanta! Doamne, faca-se voia Ta in viata mea!".

Rugaciune de lasare in voia lui Dumnezeu, a Sfantului Isaac Sirul

Imi plec genunchii, Dumnezeule, inaintea maretiei Tale si ma plec pana la pamant inaintea Ta; caci fara sa fi cerut de la Tine sa fiu, m-ai adus la existenta. Inainte de a ma fi plamadit in sanul maicii mele, ai cunoscut viata mea involburata si pornita spre alunecare, dar asta nu Te-a oprit sa ma creezi si sa-mi dai toate cele prin care ai cinstit firea noastra, desi stiai dinainte raul pe care-l voi face. Stii bine cererile mele, inainte de a le sti eu insumi, precum si rugaciunile mele, inainte de a fi rostite inaintea Ta. Da-mi, in acest ceas, Dumnezeule, toate cele de care stii foarte bine ca firea mea ticaloasa duce lipsa in primejdiile de acum. Caci stii bine intristarea sufletului meu si stii ca tamaduirea lui sta in mainile Tale. Amin.

Rugaciune de lasare in voia lui Dumnezeu si a Maicii Domnului

Doamne, nu stiu ce sa-Ti cer. Tu singur, stii de ce am eu nevoie. Tu ma iubesti mai mult decat ma iubesc eu insumi. Da-mi mie, robului Tau, sa vad ceea ce nu pot sa cer pentru mine insumi. Nu indraznesc sa cer nici crucea, nici mangaierea. Eu doar stau inaintea Ta. Inima mea iti este deschisa. Tu stii mai bine ce-mi este de folos. Amin.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE