Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc a vorbit despre prostitutie: "O crima impotriva umanitatii"

Postat la: 20.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc a numit exploatarea femeilor pentru prostitutie drept „o crima impotriva umanitatii", dar a cerut iertare din partea victimelor si a societatii pentru barbatii catolici care folosesc prostituate.

Papa a facut comentariile in cadrul unei sesiuni relaxate de intrebari si raspunsuri cu tineri din jurul lumii care au venit la Roma pentru a se pregati de o intalnire a episcopilor programata pentru octombrie la Vatican. Blessing Okoedion, o femeie din Nigeria in varsta de 32 de ani care a fost o victima a traficului de carne vie, i-a spus Papei ca este ingrijorata ca multi clienti ai prostituatelor de pe strazile Romei sunt catolici.

„Ma intreb si va intreb, este posibil ca o biserica dominata inca de barbati sa isi puna intrebari in ceea ce priveste cererea mare din partea clientilor?", a spus ea. Suveranul pontif a raspuns spunand ca cel mai probabil, in Italia, 90% dintre barbatii care apeleaza la prostituate sunt catolici. „As vrea sa profit de acest moment pentru a va cere iertare voua (femeilor exploatate) dar si societatii in numele tuturor catolicilor care comit aceasta infractiune ... Ma gandesc la scarba pe care aceste fete o simt atunci cand barbatii le obliga sa faca acele lucruri", a spus Papa.

La intalnirea cu 300 de delegati la o universitate din Roma, Papa Francisc a spus ca exploatarea sexuala a femeilor vine dintr-o „mentalitate bolnava" care este inradacinata in multe persoane. El a adaugat ca feminismul inca nu a reusit sa o inlature si a cerut tinerilor sa lupte impotriva acestei mentalitati. „Aceasta mentalitate spune ca femeile trebuie exploatate intr-un fel sau altul. Si acest lucru explica aceasta ... este o boala a umanitatii, un mod bolnav de a privi societatea, o crima impotriva umanitatii", a spus el.

„Cine face acest lucru este un infractor. Nu este vorba despre a face dragoste, aceasta este torturarea femeii. Sa nu facem confuzii. Aceasta este o mentalitate bolnava, de infractor", a spus el. Papa Francisc a ascultat-o de asemenea si pe Angela Markas, in varsta de 22 de ani, din Australia: „Exista o tendinta in biserica de a se evita subiectele dificile. Inclusiv casatoriile intre persoane de acelasi sex, sexualitatea noastra si rolul femeilor in biserica", a spus ea. Mai devreme luna aceasta, femei catolice conduse de fostul presedinte al Irlandei, Mary McAleese, au cerut o putere mai mare de decizie a femeilor in biserica, facand apel la Papa pentru a darama „zidurile de misoginism".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE