Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panica la Mall Baneasa: Un incendiu a izbucnit luni dimineata. Lumea a fost evacuata

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un incendiu destul de puternic a izbucnit luni dimineata la Mall Baneasa in jurul orei 10:00. Alarma vizuala de incendiu a averizat asupra unui potential pericol.

Imediat s-a dat si alarma sonora de incendiu, iar lumea a inceput sa fie evacuata din Mall conform procedurilor. Incendiul a fost declansat intr-o zona destul de aglomerata a mall-ului, in zona cinematografului. Martorii descriu ca nu s-au vazut flacari, dar mirosea foarte puternic a gaze destul de toxice, cu potential inflamabil. Se banuieste deocamdata ca aceste gaze s-ar fi putut aprinde daca incendiul s-ar fi marit ca forta, existand si un potential de explozie, mirosul descris de martori fiind acela asemanator diluantilor sau vopselurilor. Panica a fost generata atat de alarme, cat si de vocile din megafoane care cereau publicului sa evacueze imediat zona.

S-au produs busculade la usile de evacuare pentru ca erau si multe persoane care nu auzisera avertizarile la statiile de amplificare si doreau sa intre in mall. Pe de alta parte, in parcarea subterana s-a produs aglomeratie, iar barierele s-au blocat pentru ceva timp, ceea ce a sporit panica. Pana acum nici pompierii solicitati la fata locului pentru interventie, care din cate descriu martorii nu intervenisera cu tunurile de apa, ci doar cu scari asupra zonei cinematografului, dar nici din partea administratorilor mall-ului.

UPDATE: Un reprezentant cu comunicarea din partea Mall-ului contrazice cateva informatii ce ne-au fost furnizate de martorii care incercau sa scape din incinta: "Incendiul nu a izbucnit la 10:00, ci la 9:30, ora deschiderii, cand erau foarte putini clienti in incinta mall-ului, fiind foarte putine persoane prezente, evacuarea a avut loc in deplina ordine. Incendiul nu a izbucnit in zona cinematografului, ci in zona de food court. Nicio persoana nu a fost pusa in pericol si nici nu s-a pus problema de gaze cu potential explozibil. Pana la ora 10:30 totul a fost rezolvat si s-a reluat programul de vizitare."

PRECIZARE:

In legatura cu stirea aparuta la dvs. pe site in aceasta dimineata, cea privind incendiul din interiorul Baneasa Shopping City, avem rugamintea de a updata sau modifica articolul, astfel incat impreuna sa transmitem publicului informatiile corecte, care arata intocmai cum s-a desfasurat si incheiat incidentul de dimineata.
In randurile de mai jos, va transmit unele precizari care sa clarifice situatia. Informatiile de mai jos arata intocmai desfasurarea intamplarilor, in concordanta deplina cu realitatea, ele venind ca raspuns la unele opinii expuse in articol.
Am incercat sa vin cu precizarile de mai jos in ordinea in care ati prezentat informatiile in text:
1. Cu privire la ora declansarii incidentului: acesta a fost constatat la 9:30, cand a fost primita notificarea de incendiu in dispecerat, moment in care s-a intervenit prompt cu mijloace proprii (extinctoare) si situatia a fost remediata. La ora 9:50, datorita fumului eliminat, din cadrul dispeceratului a fost declansat sistemul de avertizare sonora al centrului comercial si s-a solicitat evacuarea personalului si a eventualilor vizitatori. Asadar, nu au fost folosite megafoane, ci sistemul de avertizare sonora al centrului comercial.
Tot la 9:50 a fost pornit si sistemul de desfumare, al carui rol este exact cel de a elimina fumul in eventualitatea unui incendiu.
La ora 10:00 au ajuns echipajele de pompieri care au preluat actiunea pentru a se asigura ca nu mai sunt nici un fel de pericole de incendiu si ca intreaga zona este securizata.
La ora 10:30 (mai exact, 10:25), centrul comercial a fost redeschis publicului.
2. Cu privire la zona incidentului: acesta nu a avut loc in zona cinematografului, ci in zona de food court.
3. Cu privire la cauza incidentului si la mirosul de gaze: Incidentul a fost cauzat de o hota ce nu fusese curatata corespunzator de grasimi si alte depuneri si care a determinat emanarea de fum, insa nu au existat flacari deschise. S-a emanat fum cauzat de incingerea depunerilor de grasimi si a mirosit a fum in zona foud court. Nu au fost alte riscuri de explozie, de emanare de gaze toxice etc.
4. Cu privire la busculadele de la usile de intrare-iesire si blocarea barierelor din parcarea subterana: Nu au fost niciun fel de busculade, iar barierele subterane nu s-au blocat. Avand in vedere ora matinala (9:30 -inaintea inceperii programului magazinelor din centrul comercial), doar un maxim de 100 de persoane au fost implicate in evacuare (angajati si clienti). Pe perioada inchiderii, aproximativ inca 50 de vizitatori s-au alaturat grupului ce astepta redeschiderea centrului comercial.

Alina Jijau, Senior PR Manager

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE