Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panică la New York după un incident terorist într-o autogară. Explozia, provocată de un islamist care s-a aruncat în aer

Postat la: 11.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Explozia produsă luni în oraşul american New York este de natură teroristă, anunţă comisarul de poliţie James P. O'Neill, citat de NBC News. "Este vorba de un incident de natură teroristă. Un bărbat care avea asupra sa un dispozitiv exploziv artizanal s-a aruncat în aer", a declarat comisarul James P. O'Neill.

Autorul atentatului a fost identificat drept Akayed Ullah, un bărbat dintr-o familie originară din Bangladesh. Explozia din oraşul american New York a fost provocată de un islamist care a detonat un dispozitiv artizanal pe care îl avea asupra lui, dar care nu a explodat corespunzător, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

Bărbatul s-a aruncat în aer în mijlocul a sute de pasageri, dar bomba artizanală nu a explodat corespunzător, au declarat membri ai comisiei de anchetă. Patru persoane au fost rănite în urma exploziei produse luni în oraşul american New York, anunţă Poliţia. "Patru persoane au fost rănite în urma exploziei produse în New York. Niciuna dintre victime nu prezintă risc vital", a comunicat Poliţia metropolitană.

Două persoane, inclusiv un individ care transporta o bombă, au fost rănite în urma exploziei produse în oraşul New York, a declarat un oficial din cadrul poliţiei citat de agenţia Associated Press. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, o bombă artizanală a explodat în timp ce era transportată de un bărbat, într-o staţie de metrou aflată în incinta unui terminal de autobuze din New York.

Explozia a avut loc luni înainte de ora 8.00 (15.00, ora României), în zona Manhattan din New York. Bărbatul care transporta dispozitivul artizanal a fost rănit în urma exploziei accidentale. Individul a fost reţinut. În explozie a fost rănit şi un pasager care aştepta metroul, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Poliţiei.

„Poliţia din New York a intervenit la o explozie de origine incertă produsă în zona străzilor 42 / 8, în Manhattan. Platformele liniilor A, C şi E au fost evacuate; datele sunt încă preliminare", informează instituţia. Potrivit publicaţiei The New York Daily News şi postului Fox News, o busculadă s-a produs în timp ce sute de persoane fugeau din autogară. „Am fost lovită de o mulţime de oameni care fugeau de teama unei alerte cu bombă. Sunt foarte mulţi poliţişti", a declarat o martoră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE