ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Painea alba sau painea integrala: care este mai buna?

Postat la: 22.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Painea alba sau painea integrala: care este mai buna?

Desi painea integrala este bogata in fibre si are un impact benefic asupra sistemului gastrointestinal, trebuie sa avem mare grija cu ce alte alimente o combinam.

Una dintre cele mai mari dezbateri din lumea nutritiei se refera la ce fel de paine ar trebui sa mancam. Cel mai ciudat aspect este faptul ca multe persoane iau o decizie fara a intelege cu adevarat diferitele optiuni pe care le au la dispozitie. Asadar, care este mai buna: painea alba sau painea integrala?

Cu totii stim ca painea preparata cu cereale integrale este mai sanatoasa decat cea alba. Majoritatea dintre noi insa nu intelegem de ce. Ceea ce poate ne va surprinde este faptul ca exista inca multe intrebari si mituri referitoare la cel mai popular aliment din lume.

Painea este nociva si ingrasa? Culoarea ei ar trebui sa fie cat mai maronie? In cele ce urmeaza iti vom explica de ce este bine sa optezi pentru painea alba sau painea integrala.

Oare paintea integrala este mai... hranitoare?
In mod traditional, painea coapta este alcatuita din trei componente: tarate, germeni si amidon. Trebui sa stim acest lucru pentru a putea intelege diferentele dintre painea alba si cea maronie.

Faina alba folosita pentru a prepara painea alba contine doar amidon. Painea integrala contine, pe langa amidon, germeni si tarate.

Acest lucru inseamna ca, datorita cerealelor din care este preparata, painea integrala contine mai multi nutrienti.

Este o greseala sa includem painea integrala in categoria de alimente dietetice.
Ea pur si simplu este painea care ofera cea mai mare valoare nutritiva si cel mai mic continut caloric.

Toata painea maronie este paine integrala?

Doar pentru ca o paine are culoarea maronie nu inseamna neaparat ca este si integrala. De fapt, multe paini albe rafinate contin aditivi care le fac sa fie maronii.

Deseori producatorii imbogatesc painea alba cu complexul de vitamine B. Desi acest lucru induce multi consumatori in eroare, painea respectiva este tot nesanatoasa.

Cel mai grav aspect este faptul ca magazinele alimentare promoveaza acest tip de paine ca si cum ar fi un produs 100% natural.

De ce este painea alba mai putin sanatoasa?
La baza problemei stau procesele la care producatorii de paine alba apeleaza pentru a se asigura ca produsul lor are culoarea, aspectul si textura dorita de consumatori. Din pacate, fiecare pas din cadrul acestor procese duce la obtinerea unei paini fara fibre, minerale si grasimi naturale.

Deoarece nu contine multe fibre, painea alba nu are un impact benefic asupra digestiei. In schimb, cea integrala ajuta intestinele sa proceseze alimentele ingerate mai rapid.

Totodata, daca optezi pentru painea alba si vrei sa te simti satul, va trebui sa consumi o cantitate mai mare decat daca ai servi paine integrala.

Painea alba sau painea integrala? In cautarea painii perfecte...

Informatiile prezentate anterior demonstreaza ca, atunci cand vine vorba de a opta pentru painea alba sau painea integrala, valoarea calorica nu este singura diferenta semnificativa. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa mananci o paine sanatoasa, naturala si bogata in fibre.

Deci care paine este mai buna?

Te sfatuim sa spui da painii integrale. In acest mod, vei obtine plusul de fibre, vitamine si nutrienti de care organismul tau are nevoie.

Evita painea foarte bogata in gluten sau zaharuri adaugate. Acest aliment este sanatos sau nu in functie de tipul de faina pe care il contine.

Beneficiile painii
Consumul moderat de paine este un obicei care iti va face bine.

Fibrele painii sustin miscarile intestinale si stimuleaza eliminarea deseurilor.
Painea poate avea un impact benefic asupra sanatatii cardiace. Nu trebuie decat sa servesti doua sau trei portii mici (70 g) de paine pe zi.
Diabeticii ar trebui sa consume paine integrala cu moderatie. Aceasta mentine glicemia mai stabila decat painea alba.

Consumul moderat de paine

Indiferent daca alegi painea alba sau painea integrala, beneficiile oferite de acest produs depind si de celelalte alimente alaturi de care il servim.

Totul depinde de combinatiile alimentare pentru care optam.
Daca mananci paine cu unt, mezeluri sau alte produse nocive, sanatatea ta va avea de suferit pe termen lung.

Te sfatuim sa alternezi painea cu alte surse benefice de carbohidrati, cum ar fi pastele, orezul, ovazul si quinoa. Daca alegi paine de calitate ridicata si nu faci abuz, organismul tau va avea numai de castigat.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
PUTETI CITI SI...

Painea alba sau painea integrala: care este mai buna?

Postat la: 22.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Desi painea integrala este bogata in fibre si are un impact benefic asupra sistemului gastrointestinal, trebuie sa avem mare grija cu ce alte alimente o combinam.

Una dintre cele mai mari dezbateri din lumea nutritiei se refera la ce fel de paine ar trebui sa mancam. Cel mai ciudat aspect este faptul ca multe persoane iau o decizie fara a intelege cu adevarat diferitele optiuni pe care le au la dispozitie. Asadar, care este mai buna: painea alba sau painea integrala?

Cu totii stim ca painea preparata cu cereale integrale este mai sanatoasa decat cea alba. Majoritatea dintre noi insa nu intelegem de ce. Ceea ce poate ne va surprinde este faptul ca exista inca multe intrebari si mituri referitoare la cel mai popular aliment din lume.

Painea este nociva si ingrasa? Culoarea ei ar trebui sa fie cat mai maronie? In cele ce urmeaza iti vom explica de ce este bine sa optezi pentru painea alba sau painea integrala.

Oare paintea integrala este mai... hranitoare?
In mod traditional, painea coapta este alcatuita din trei componente: tarate, germeni si amidon. Trebui sa stim acest lucru pentru a putea intelege diferentele dintre painea alba si cea maronie.

Faina alba folosita pentru a prepara painea alba contine doar amidon. Painea integrala contine, pe langa amidon, germeni si tarate.

Acest lucru inseamna ca, datorita cerealelor din care este preparata, painea integrala contine mai multi nutrienti.

Este o greseala sa includem painea integrala in categoria de alimente dietetice.
Ea pur si simplu este painea care ofera cea mai mare valoare nutritiva si cel mai mic continut caloric.

Toata painea maronie este paine integrala?

Doar pentru ca o paine are culoarea maronie nu inseamna neaparat ca este si integrala. De fapt, multe paini albe rafinate contin aditivi care le fac sa fie maronii.

Deseori producatorii imbogatesc painea alba cu complexul de vitamine B. Desi acest lucru induce multi consumatori in eroare, painea respectiva este tot nesanatoasa.

Cel mai grav aspect este faptul ca magazinele alimentare promoveaza acest tip de paine ca si cum ar fi un produs 100% natural.

De ce este painea alba mai putin sanatoasa?
La baza problemei stau procesele la care producatorii de paine alba apeleaza pentru a se asigura ca produsul lor are culoarea, aspectul si textura dorita de consumatori. Din pacate, fiecare pas din cadrul acestor procese duce la obtinerea unei paini fara fibre, minerale si grasimi naturale.

Deoarece nu contine multe fibre, painea alba nu are un impact benefic asupra digestiei. In schimb, cea integrala ajuta intestinele sa proceseze alimentele ingerate mai rapid.

Totodata, daca optezi pentru painea alba si vrei sa te simti satul, va trebui sa consumi o cantitate mai mare decat daca ai servi paine integrala.

Painea alba sau painea integrala? In cautarea painii perfecte...

Informatiile prezentate anterior demonstreaza ca, atunci cand vine vorba de a opta pentru painea alba sau painea integrala, valoarea calorica nu este singura diferenta semnificativa. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa mananci o paine sanatoasa, naturala si bogata in fibre.

Deci care paine este mai buna?

Te sfatuim sa spui da painii integrale. In acest mod, vei obtine plusul de fibre, vitamine si nutrienti de care organismul tau are nevoie.

Evita painea foarte bogata in gluten sau zaharuri adaugate. Acest aliment este sanatos sau nu in functie de tipul de faina pe care il contine.

Beneficiile painii
Consumul moderat de paine este un obicei care iti va face bine.

Fibrele painii sustin miscarile intestinale si stimuleaza eliminarea deseurilor.
Painea poate avea un impact benefic asupra sanatatii cardiace. Nu trebuie decat sa servesti doua sau trei portii mici (70 g) de paine pe zi.
Diabeticii ar trebui sa consume paine integrala cu moderatie. Aceasta mentine glicemia mai stabila decat painea alba.

Consumul moderat de paine

Indiferent daca alegi painea alba sau painea integrala, beneficiile oferite de acest produs depind si de celelalte alimente alaturi de care il servim.

Totul depinde de combinatiile alimentare pentru care optam.
Daca mananci paine cu unt, mezeluri sau alte produse nocive, sanatatea ta va avea de suferit pe termen lung.

Te sfatuim sa alternezi painea cu alte surse benefice de carbohidrati, cum ar fi pastele, orezul, ovazul si quinoa. Daca alegi paine de calitate ridicata si nu faci abuz, organismul tau va avea numai de castigat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE