Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pârtiile din Poiana Brașov s-au deschis, în acest an, cu două săptămâni mai devreme

Postat la: 08.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pârtiile din Poiana Brașov, cu excepția părților inferioare ale pârtiilor Lupului și Subteleferic, s-au deschis joi, cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut.

„Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă în partea superioară depășește un metru, iar în părțile inferioare ale pârtiilor, între 50-70 de cm. Zăpada a fost produsă în cea mai mare parte de echipamentele de înzăpezire, este zăpadă artificială și având în vedere că temperatura medie este acum între minus cinci și minus 10 grade Celsius, instalațiile pentru producerea zăpezii artificiale vor funcționa și în zilele următoare. Până acum, am utilizat 80.000 de metri cubi de apă, avem patru ratracuri, 120 de lăncii pulverizatoare și 24 de tunuri de zăpadă, iar în următoarea perioadă, vor veni încă cinci. Având în vedere prognoza meteo, credem că va fi un sezon de schi bun, care preconizăm să dureze până la sfârșitul lunii martie. Îi invit pe toți românii și pe toți brașovenii să se bucure de cel mai mare și mai modern domeniu schiabil din România", a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz,.

Se poate schia pe următoarele pârtii: Lupului - partea superioară, Kanzel, Sulinar și Drumul Roșu - până la bază, Bradului și Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului-zona inferioară. Pe pârtia Bradul va funcționa și instalația de nocturnă, astfel că turiștii se pot bucura de schi și după lăsarea întunericului. De joi, au fost puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă respectiv, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului. Și pârtia de săniuș este funcțională și, dacă condițiile meteo vor permite, în perioada următoare vor fi deschise și pistele de tubing, potrivit sursei citate. Cele mai dificile pârtii din Poiana Brașov sunt pârtia Lupului, Subteleferic și Kanzel, pârtia Sulinar este considerată de dificultate medie, Drumul Roșu - dificultate medie-ușoară, iar pârtiile Bradul și Stadion sunt considerate pârtii ușoare.

Tarifele la transportul pe cablu s-au majorat față de sezonul trecut cu 3%, astfel că o urcare simplă cu telecabina costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru copii, iar urcare și coborâre 35 de lei pentru adulți și 17 lei pentru copii. Cartelele pentru telecabine, telegondolă, telescaune și teleschiuri costă, în funcție de numărul de puncte, între 30 de lei pentru o cartelă cu șase puncte - adulți și 15 lei pentru copii, până la 550 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte - adulți și 290 de lei pentru copii. Abonamentele costă de la 145 de lei pentru adulți/ zi și 80 de lei pentru copii, până la 550 de lei adulți / șase zile și 280 de lei pentru copii, aceeași perioadă. Pentru săniuș, prețurile sunt cuprinse între 20-15 de lei/oră adulți și 15-10 lei pentru copii, prețul crescând în funcție de câte ore se stă în parcul unde este pârtia.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE