Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












OUG de modificare a legilor justiției, publicată în Monitorul Oficial

Postat la: 21.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

OUG pentru legile justiţiei prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Documentul mai vizează şi aspecte privind concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

„Există o modificare importantă referitoare la funcțiile de rang înalt din Ministerul Public - procuror general, procuror șef DNA, funcții care potrivit legii anterioare se prevede mandat fix de 3 ani, care poate fi reinvestit", a spus Tudorel Toader. „Aceste funcții nu mai pot fi delegate, se stabilește în OUG", a spus Tudorel Toader. „Ce aduce nou OUG - aceste funcții de rang înalt unde procedura se inițiază de ministrul Justiției nu pot fi delegate", a spus Tudorel Toader, explicând că ele trebuie ocupate numai prin procedura prevăzută de lege.

„Cei delegați azi rămân în funcții 45 de zile, apoi trebuie desemnați prin procedura legală, este norma tranzitorie prevăzută de ordonanță", a mai spus ministrul justiției. Minstrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat conținutul celei de-a doua ordonanțe de urgență adoptată de Guvern, marți, și cu privire la procedura desemnării candidaților din partea României pentru funcția de procuror european.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE