Orchestra Simfonică București - concert în Parlamentul European
Postat la: 25.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pentru prima dată, o orchestră simfonică din România, Orchestra Simfonică București, concertează în Parlamentul European de la Bruxelles, la invitația europarlamentarului social democrat, Claudia Țapardel.
În contextul Zilei Mondiale a Turismului şi al Anului European al Patrimoniului Cultural, europarlamentarul Claudia Țapardel organizează ce-a de-a treia ediție a unui asemenea eveniment la nivel înalt. Anul acesta, evenimentul are o însemnătate deosebită pentru România, marcând totodată şi Centenarul Marii Uniri.
„Mă bucur foarte mult că am ocazia de a promova țara noastră la nivel european și sunt convinsă că ediția de anul acesta va pune în lumină potențialul turistic şi mai ales potențialul cultural al României", a declarat eurodeputatul Claudia Ţapardel.
Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice București în Parlamentul European, organizat sub egida "Romania Unites Europe through Culture", este dedicat susținerii turismului european, la eveniment anunțându-și participarea preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, importanţi lideri şi membri ai legislativului european, membri ai Corpului Diplomatic de la Bruxelles, alături de stakeholderii din sectorul public și privat care reprezintă sectorul ospitalității europene.
Cu acest prilej, stakeholderii vor lansa și prezenta Carta Albă pentru Turism distinșilor invitați și demnitari, prin aceasta transmițând un mesaj către viitorul legislativ și executiv europene de a pune pe lista de priorități industria turismului.
Într-un mod inedit, în data de 26 septembrie 2018, începând cu ora 19.00, Orchestra Simfonică Bucureşti, invitatul special al evenimentului, va prezenta în program piese celebre ale repertoriului internațional, dar şi lucrări ale unor faimoși compozitori români. Cu această ocazie, „Balada" lui Ciprian Porumbescu va răsuna, pentru prima dată în clădirea simbol a Uniunii Europene de la Bruxelles, în interpretarea tinerei şi talentatei violoniste Simina Croitoru.
În cei 11 ani de istorie și activitate, Orchestra Simfonică Bucureşti are un traseu şi un palmares impresionat, reunind cei mai buni instrumentiști și muzicieni ai României, prieteni de-o viaţă, care au avut ideea înființării ei. Misiunea Orchestrei este promovarea muzicii simfonice în cele mai neobișnuite și nonconformiste locuri, încercând să atragă, în acest fel, spre sălile de concert copii, tineri și oameni din toate categoriile sociale.
În calitate de ambasador cultural al României, Orchestra Simfonică Bucureşti a fost invitată să concerteze în cele mai importate săli din America Latină în anul 2013, iar succesul răsunător al acestui turneu a făcut ca muzicienii români să fie din nou invitaţi şi în 2017. Cunoscută pentru versatilitatea sa, Orchestra Simfonică București a cântat pe aceeaşi scenă şi cu Angela Gheorghiu sau Sara Brightman, dar şi cu Phoenix, Direcţia 5 sau Smiley.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Politico: O bombă radioactivă cu ceas îl așteaptă pe Trump sub gheața Groenlandei
În sălbăticia înghețată a Groenlandei, un secret radioactiv doarme sub gheață - și ar putea fi o durere de cap pentru Donald Trump dacă președintele ales al SUA își va pune în aplicare amenințarea de a prelua controlul asupra vastei insule arctice, relatează Politico.
-
Iranul dezvăluie existenţa unei instalaţii subterane de nave „în apele din sudul" ţării
Forţa maritimă a Gardienilor Revoluţiei- armata de elită a regimului de la Teheran - a dezvăluit sâmbătă o instalaţie subterană de nave situată „în apele din sudul" ţării, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat.
-
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză: Câştigul salarial mediu net lunar va creşte cu 6,2% în 2025. Câştigul real se va majora cu 1,6%
Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
-
Un „mini cabinet" britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump
Adevărul fundamental despre Donald Trump, la nivel guvernamental, dar și în rândul liderilor din afaceri și armată din Marea Britanie, este acela că, indiferent de ce s-ar întâmpla, Trump nu este previzibil. Acest lucru este valabil și acum.
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The Adam and Eve Story" (Povestea lui Adam și Eva), scrisă de Chan Thomas, fost angajat al Forțelor Aeriene ale SUA și cercetător în fenomenele OZN, conține o ipoteză apocaliptică care a fost reținută de agenție până acum câțiva ani.
-
Vladimir Tismăneanu îl ironizează pe Călin Georgescu: „Împerecherea dintr o camaradă de cuib și un tovarăș de organizație de bază a generat venirea pe lume a Mântuitorului securist"
Vladimir Tismaneanu, istoric al comunismului şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland din SUA, l-a numit pe Călin Georgescu, într-o postare pe Facebook, „Mesia cu epoleți", ironizându-l pe fostul finalist prezidențial după dezvăluirile legate de trecutul legionar al mamei sale.
-
Bombardamente, în loc de armistițiu. Armata israeliană a lovit în Gaza, după ce Hamas a blocat intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Armata Israeliană (IDF) susține că avioanele sale de luptă efectuează un val de atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, adaugă armata, citată de Times of Israel.
-
Trăsnet în economia globală: Rezerva Federală a SUA se retrage din grupul pentru gestionarea riscurilor climatice în sistemul financiar
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat vineri că s-a retras din reţeaua globală de bănci centrale şi autorităţi de reglementare care explorează modalităţi de a supraveghea riscurile climatice în sistemul financiar.
-
Româncă din Germania, scandalizată de prețurile identice cu cele din țară
O româncă stabilită de ani buni în Germania a stârnit un val de reacții în mediul online după ce a făcut o comparație între prețurile din Germania și cele din România. Revoltată de ceea ce consideră a fi o nedreptate pentru românii care trăiesc acasă
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu