Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Operațiune comuna a autorităților româno-franceze: 15 români incatusati

Postat la: 07.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

15 români au fost arestați în cadrul a două cereri de asistenţă reciprocă penală internaţională, fiind suspectați că ar fi participat la mai multe furturi din ltransporturi de marfă în Franța, potrivit jandarmeriei franceze.

Operațiunea judiciară de mare amploare aparține anchetatorilor francezi, care au mai arestat în noaptea de 3 spre 4 aprilie încă șase cetățeni români, în Franța, care aparțineau aceleiaşi organizații criminale, informează Agerpres, citând un comunicat al Jandarmeriei franceze.

Persoanele au fost reținute sub suspiciunea de furt din transporturi de produse cosmetice, prejudiciul total depășind la 4 milioane de euro. Suspecţii se organizau în comandouri, cu ajutorul unor sisteme de geolocalizare care îi ajuta să supravegheze ţintele identificate în apropierea platformelor logistice specializate în transportul de cosmetice.

Suspecții furau marfa și o treceau granița cu ajutorul unor vehicule utilitare. Structura criminală, despre care jandarmeria franceză precizează că era "deosebit de bine organizată", se baza pe "o multitudine de hoţi, specialişti în logistică şi contractori, toţi de naţionalitate română".

13 persoane reținute au fost deja plasate în arest în aşteptarea extrădării în vederea executării a 13 mandate europene de arestare., fiind suspectate de "furturi în grup organizat, constituire de grup infracţional şi tăinuire". "Ceilalţi şase infractori români arestaţi în Franţa vor fi prezentaţi în faţa judecătorului principal în următoarele zile", a mai precizat jandarmeria franceză.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE