Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












OMV amână decizia privind exploatarea în Marea Negră din cauza întârzierii legii offshore

Postat la: 25.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

OMV a anunțat că amână decizia privind investiția în perimetrele din Marea Neagră din cauza întârzierii cu care Guvernul a aprobat legea offshore. Rainer Seele, șeful OMV, a afirmat că analiza va fi făcută, iar o decizie va fi luată în 2019. OMV deține 51% din Petrom.

„Nu putem să luăm o decizie în privinţa investiţiei Petrom în acest trimestru, aşa cum plănuisem', a declarat Seele. Acesta a adăugat că trebuie mai întâi să evalueze condițiile pentru investiția de mai multe miliarde de euro. De asemenea, el a criticat prevederea potrivit căreia petroliștii sunt forțați să vândă în România 50% din gazele extrase. „Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că vom avea restricţii în comerţul cu gaze. O astfel de libertate este foarte importantă', a precizat Seele. Petrom și grupul american Exxon au anunțat în anul 2012 descoperirea unui zăcământ de gaze estimat a avea între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze. De asemenea, grupul rus Lukoil și Romgaz au descoperit în zăcământ de 30 de miliarde de metri cubi de gaze.

În fine, fondul american Carlyle are, prin subsidiara Black Sea Oil & Gas, mai multe perimetre. Aceasta ar urma să pună în funcțiune primele exploatări. In sectorul românesc al Mării Negre s-ar afla peste 400 de miliarde de metri cubi de gaze. Companiile din domeniu vor să extragă gazele și să le exporte în Europa. Legea offshore a fost votată ieri, după ce aceasta mai fusese votată o dată în vară, dar a fost retrimisă de către președintele Klaus Iohannis în Parlament. Un amendament adoptat ieri stipulează că societățile vor datora statului taxele înscrise în acordurile de concesiune. Alături de acestea se mai află o suprataxă pe profitul obținut din vânzarea de gaze, în funcție de prețul la care se face tranzacția. Banii din aceste vânzări se vor duce într-un fond din care vor fi realizate lucrări de conectare la infrastructura de gaze a populației.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE