Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Omul de afaceri Ioan Bene, urmărit internaţional, a fost capturat lângă Roma

Postat la: 27.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri clujean Ioan Bene, urmărit internaţional printr-o mandat emis de Tribunalul Cluj pe 12 februarie, a fost capurat marţi, 27 februarie, în Italia. Bene a fost condamnat pe 31 ianuarie la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru că i-a dat mită fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. De asemenea, Bene mai este cercetat într-un dosar penal în care este acuzat că i-ar fi dat mită o vilă directorului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Traian Morar, a declarat: „Vă confirm că Ioan Bene este în custodia autorităţilor italiene. El a fost găsit în 19 februarie lângă Româna, în regiunea Manduria. Noi am aflat pe 20 februarie, când s-a făcut cererea de extrădare. Când va fi extrădat şi va intra în custodia autorităţilor române vom ieşi cu un comunicat." Pe de altă parte, în ciuda problemelor cu legea afacerile lui Ioan Bene se derulează în continuare. Napoca Construct, societate controlată de omul de afaceri Ioan Bene, intenţionează să construiască la Cluj pe un teren de aproape 6 hectare. Consiliul Local Cluj, care se va întruni miercuri, 28 februarie, are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal de restructurare industrială pentru proiectul care ar urma să fie dezvoltat în zona străzilor Fabricii de Zahăr şi Plevnei.

Napoca Construct intenţionează să realizeze, conform referatului privind aprobarea planului urbanistic zonal, o zonă de producţie, servicii de tip industrial şi cvasiindustrial, comerţ, servicii, instituţii publice şi activităţi administrative. Terenul pe care se va construi are o suprafaţă de şase hectare. Înălţimea maximă admisă este de 28 de metri, iar clădirea administrativă ar urma să aibă două niveluri de subsol + parter, patru etaje şi un etaj retras. La intersecţia dintre străzile Fabricii de Zahăr şi Plevnei, Napoca Construct ar urma să amenajeze un sens giratoriu. Probleme cu terenul Există, însă, o problemă cu o parcelă de teren din suprafaţa destinată acestor construcţii, pentru care există şi un proces în care nu a fost pronunţată până acum o decizie definitivă. Parcela a fost achiziţionată la licitaţie prin intermediul societăţii Napocamin, controlată de asemenea de Bene, de la Grup 4 Instalaţii, firmă aflată în procedură de insolvenţă. Numai că, între timp, unul dintre creditorii Grup 4 Instalaţii a contestat vânzarea terenului şi s-a ajuns la proces. În primă instanţă, soluţia a fost favorabilă firmei deţinute de Bene, însă decizia nu este defintivă şi poate fi atacată.

„Reiterăm faptul că, împotriva procesului-verbal de licitaţie, un creditor al susbscrisei societăţi a formulat contestaţie (care a făcut obiectul dosarului nr. 288/1285 2016/a28 al Tribunalului specializat Cluj) fiind soluţionată în primă instanţă, în sensul respingerii contestaţiei, însă această soluţie (care încă nu e motivată) nu este defintivă, urmând a se exercita de către creditorul respectiv calea de atac a apelului", se menţionează într-o sesizare trimisă primăriei de administratorul special al Grup 4 Instalaţii, Marilena Rusnac. Proiectul mai este contestat de firma Lemconfex SRL şi de o parte a vecinilor, care susţin că zona este oricum prea aglomerată şi că traficul riscă să se blocheze în eventualitatea în care lucrările ar primi undă verde din partea primăriei. Nu în ultimul rând, două persoane fizice, Attila Floriska şi Iuliana Pataki reclamă faptul că o parte a terenului pe care urmează să se construiască este neretrocedat, după ce a fost naţionalizat de statul român în perioada comunistă. Proiectul merge înainte În răspunsul dat, proiectantul lucrării, arhitectul Nicoleta Florian, susţine printre altele că: „Societatea Napoca Construct nu este responsabilă de exproprierile care au fost făcute cu mult înainte de deveni proprietar" şi că „proiectul propus tratează în mod corect şi cu o viziune urbanistică modernă aceste probleme, reabilitează zona atât din punct de vedere urbanistic cât şi a valorii imobiliare a terenurilor din zonă".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE