Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Olguța Vasilescu, anunț pentru românii care au WC-ul în curte: Câți bani vor primi

Postat la: 15.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Subiectul WC-urilor în curte a făcut mare vâlvă zilele acestea. Ministrul Dezvoltării susține că populaţia din zona rurală trebuie să se alinieze unor standarde europene şi a făcut un apel la primarii din ţară, indiferent de culoarea lor politică.

"Nu interzicem toaletele din fundul curţii. Nu am dat un ordin în luna decembrie, ci pur şi simplu am transmis o circulare tuturor primăriilor şi tuturor unităţilor administrativ teritoriale, tocmai pentru a face o situaţie exactă, mai ales în localităţile unde s-au făcut investiţii de apă şi canalizare şi încă nu s-au finalizat branşamentele (...) Vreau să fac o precizare foarte importantă, tocmai pentru protecţia persoanelor defavorizate, legea 241 permite autorităţilor locale să suporte pentru categoriile defavorizate branşamentul la apă şi canalizare.

Să îşi prioritizeze investiţiile şi când depun proiecte de finanţare atât pe fonduri europene, atât pe programe guvernamentale, să pornească de la necesităţile de bază,exact aşa cum au fost ele cuprinse în PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), alimentare cu apă şi canalizare, drumuri şi apoi lucrări de utilitate publică. Nu întâmplător prin programul de guvernare noi ne-am propus, în primul rând pe listă, lucrări de apă şi canalizare", a spus Daniel Suciu.

Lia Olguța Vasilescu a distribuit un mesaj postat pe pagina de facebook a partidului. Potrivit acestuia, românii din nord-estul țării vor primi bani pentru înlocuirea wc-urilor. "Bugetul acestui an aduce investiții mai mari decât oricând și continuă să îmbunătățească viața oamenilor.

Românii din Regiunea de nord-estul țării - una dintre cele mai sărace - vor primi între 5.000 și 10.000 de euro pentru amenajări necesare pentru un standard normal de civilizație. Concret, este vorba despre eliminarea wc-urilor medievale din fundul curții și înlocuirea lor cu toalete în interiorul locuinței, despre izolarea caselor și montarea de ferestre termopan.

Este un proiect pilot, finanțat în premieră în bugetul acestui an, care urmează să fie extins la nivelul întregii țări. Poate părea minor, dar este esențial pentru sănătatea și siguranța sanitară a comunităților și, nu în ultimul rând, este și o chestiune de respectare a drepturilor fundamentale ale omului. Această inițiativă, care se adaugă multor altora, de la apărarea națională până la chestiuni care țin de viața cotidiană, ilustrează modul în care guvernarea PSD înțelege ce este important pentru oameni și vine în sprijinul lor.

Așadar, după majorarea consistentă a salariului minim și a pensiilor, după ce am asigurat medicilor și profesorilor venituri mai mari și condiții mai bune, vom încerca acum să rezolvăm o problemă dintotdeauna a satului românesc. Și nu ne vom opri aici. România merită mai mult! Iar guvernarea noastră va aduce românilor toate lucrurile bune pe care le merită!", a postat Lia Olguța Vasilescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE