Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial! Cand va creste salariul minim si cine va beneficia de marire

Postat la: 06.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Salariul minim creste, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul incadrat pe functii care necesita studii superioare, si care are cel putin un an vechime in domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat de Consiliul Economic si Social.

Documentul nu prevede, insa, si o majorare similara a salariului minim pentru persoanele care au o vechime de peste 15 ani, asa cum au anuntat initial autoritatile. "Tot de la 1 ianuarie, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare, salariul minim, fara sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 2.350 lei lunar, ceea ce reprezinta o crestere de 23,6% fata de luna decembrie 2018", se mentioneaza in documentul citat.

Proiectul de act normativ prevede majorarea salariului de baza brut pe tara garantat in plata la 2.080 de lei lunar incepand cu 1 ianuarie 2019, ceea ce reprezinta o crestere de 9,47% fata de luna decembrie 2018. In urma cu o luna, Olguta Vasilescu, fostul ministru al Muncii, anunta ca majorarea salariului minim la 2.350 lei se va aplica si pentru cei cu peste 15 ani vechime in munca. Acum, insa, proiectul de HG nu precizeaza nimic legat de acest subiect.
Ce declara Olguta Vasilescu

"De la 1 ianuarie ar urma sa fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei si pentru cei care au minim 15 ani vechime la fel, 2.350 de lei", a mentionat Olguta Vasilescu, pe 4 noiembrie, la Antena 3. In ceea ce priveste vechimea de 15 ani, Vasilescu a precizat ca este vorba despre 15 ani de vechime in munca "in general", indiferent de locul de munca, indiferent daca a existat somaj in aceasta perioada sau concediu de maternitate.

Si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 28 octombrie, ca Guvernul va majora salariul minim la 2.350 de lei pentru persoanele cu mai mult de 15 ani vechime in munca. Luni, noul ministru al Muncii, Marius Budai, a anuntat ca Guvernul va aproba in sedinta de vineri noul nivel al salariului minim pe economie, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2019.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE