Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial ANAF, despre Declarația 600: „Persoanele fizice vor avea un formular unic"

Postat la: 20.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepreședintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Tudor, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe organizate de PwC România, că persoanele fizice vor avea un singur formular de completat, în condițiile în care Declarația 600 a suscitat atât de multe discuții în ultima vreme.

„În legătură cu noua propunere care va fi făcută pe formularul unic pentru persoanele fizice: încercam să îl creăm într-o manieră facilă pentru contribuabili. Sperăm să fie un formular inteligent. Nu ştiu dacă vom reuşi tehnic să avem o aplicaţie aşa cum ne-o dorim. În formula actuală va fi o surpriză plăcută şi pentru noi şi pentru contribuabili", a explicat Daniel Tudor. În acest context, oficialul a arătat că ANAF își dorește să fie partener în relaţia cu contribuabilii. Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Oana Iacob, a dat asigurări, în aceeaşi conferinţă, că autorităţile vor prezenta un proiect privind Declaraţia 600 până pe 15 aprilie.

„Se află în lucru un mecanism care are în vedere o simplificare a sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice. După finalizarea mecanismului, se va ieşi cu noul proiect pentru a face obiectul dezbaterii publice. Dezbaterea publică va fi iniţiată după definitivarea coordonatelor. Suntem în discuţii cu ANAF, CNAS şi, după finalizarea acestor dezbateri, vom discuta şi cu categoriile de persoane fizice. Până pe 15 aprilie se va finaliza", a subliniat Oana Iacob. Guvernul a anunțat, la sfârșitul lunii ianuarie 2018, că Declarația 600 va putea fi depusă până la 15 aprilie 2018. Aceasta se depune, potrivit prevederilor Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2018, în cazul contribuabililor persoane fizice, care în anul fiscal precedent au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau venituri din alte surse.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE