Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial: 120.000.000 de euro pentru un kilometru de tunel și o stație de metrou

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rețeaua de metrou a Capitalei a fost prelungită, oficial, la sfarsitul saptamanii trecute cu încă două stații- Laminorului și Străulești, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străulești, Magistrala 4.

Ministerul Transporturilor a anuntat ca lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 și au costat 1,115 miliarde lei, adica circa 253 de milioane de euro. Proiectul a beneficiat de finanțare din fonduri POS-T și POIM si are două componente, și anume extinderea rețelei cu cele două stații Laminorului și Străulești și realizarea unui Depou Intermodal și a Parcării Străulești.

Secțiunea de metrou Laminorului - Străulești are în total o lungime 2,1 kilometri iar legătura dintre stațiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație. Insa, suma cheltuita pentru realizarea tunelului in lungime de 2,1 km si a celor doua statii cu depoul si parcarea este una imensa- circa 253 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca s-a platit in jur de 120.000.000 de euro pentru un kilometru de tunel si o statie de metrou.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE