Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O vacuta aventuroasa a fugit in lume cu o turma de zimbri

Postat la: 26.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O vaca pana la un moment dat extrem de domestica a ales sa paraseasca ferma la care-si ducea viata linistita, evident si boul aferent, probabil, pentru a trai o aventura alaturi de o turma de zimbri. Vaca domestica „a ales libertatea", fugind de la o ferma inainte de venirea iernii si a fost vazuta intr-o turma de circa 50 de bizoni, in padurea de la frontiera cu Belarus.

Primul care a observat vaca perfect acomodata cu turma de bizoni a fost un ornitolog. "Nu este neobisnuit sa vezi bizoni langa padurea Bialowieza, dar un anume animal mi-a atras atentia, cu culoare brun-deschisa, diferita de restul cirezii de bizoni, care sunt maro inchis", a declarat acesta. Initial a crezut ca animalul pe care l-a remarcat era un bizon care suferise o mutatie, dar dupa ce l-a urmarit cu binoculul, a realizat ca animalul era de fapt o vaca Limousin - o rasa franceza de vite, populara in Polonia.

Angajatii de la ferma din Iasi unde a fost depistata o vaca turbata pot rasufla usurati. Virusul ucigas nu a fost descoperit si la oameni Tanarul animal parea sanatos, neamenintat de animalele salbatice. Biologii au presupus ca vaca se va intoarce inapoi la pasune odata ce iarna va deveni mai aspra, dar animalul a fost remarca din nou, dupa o saptamana, aparent sanatos si tinand pasul cu turma de zimbri. Se presupune ca turma de zimbri o salvase pe vaca de atacul unei haite de lupi, care, iarna, vin pana la marginea padurii din zona in care s-a intamplat aceasta poveste.

Desi vaca poate sa nu fie in pericol, biologii avertizeaza ca ar putea reprezenta o amenintare la adresa zimbrilor. Prietenia neobisnuita ar putea duce la imperechere, ceea ce ar contamina populatia vulnerabila de aproximativ 600 de bizoni Bialowieza cu hibrizi. Vacuta este inca prea tanara pentru a se reproduce, dar se pare ca aventura ei de iarna trebuie sa se termine inainte de venirea primaverii, pentru binele ei si al turmei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE