Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O fetiţă de cinci luni diagnosticată cu rujeolă a murit din cauza unor complicaţii la plămâni

Postat la: 25.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O fetiţă de cinci luni din municipiul Lugoj diagnosticată cu rujeolă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, în urma unor complicaţii la plămâni.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro că fetiţa de cinci luni a murit sâmbătă, aceasta fiind diagnosticată cu rujeolă şi cu bronhopneumonie. "Când a fost internară la noi la spital, fetiţa era în perioada de convalescenţă a rujeolei. Pe parcursul internării ea a făcut un pneumotorax spontan. Acest lucru înseamnă, în termeni populari, că un plămân s-a spart în interior şi a dus la insuficienţă respiratorie", a spus medicul Virgil Musta.

Fetiţa de cinci luni nu a fost vaccinată împotriva rujeolei. Vaccinul ROR poate fi administrat copiilor de la vârsta de nouă luni. Acesta este cel de-al şaptelea deces al unui copil diagnosticat cu rujeolă, în Timiş, de la începutul epidemiei şi până în prezent. Până în 21 aprilie erau raportate 4.881 de cazuri, din care 22 de decese (şase în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin, câte unul în judeţele Călăraşi, Satu Mare şi în Bucureşti).

Epidemia de rujeolă care durează din septembrie 2016 este consecinţa scăderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) şi 93 la sută (doza II) în 2001, la 86 la sută - doza I, respectiv 67 la sută - doza II în 2015. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi, spunea Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE