Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O ENIGMA veche a fost rezolvata dupa descoperirea unui monstru marin cu 18 tentacule

Postat la: 25.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Descoperirea unei fosile a unei creaturi marine antice cu b in jurul gurii a ajutat la rezolvarea unei enigme cu privire la originea carnivorelor gelatinoase numite ctenofore.

Monstrul marin, numit Daihua sanqiong, a trait acum 518 milioane de ani in China de azi. Iar animalul extinct are un numar de trasaturi anatomice cu ctenoforele, mici creaturi marine care se deplaseaza cu ajutorul cililor, scrie Live Science.

„Descoperirea sugereaza ca aceasta noua specie poate fi ruda indepartata a creaturii actuale", a precizat Jakob Vinther, paleobiolog la Bristol University din Marea Britanie.

Totusi, descoperirea a dus la o dezbatere. Este dificil de spus daca aceasta creatura straveche face parte din linia evolutiva care a produs ctenoforele. „Sunt sceptic in ceea ce priveste concluziile la care au ajuns", a precizat Casey Dunn, profesor la Yale University, care nu a participat la studiu.
Vinther a dat peste speciman atunci cand si-a vizitat colegii de la Yunnan University din China. Aceasta a fost descoperita de Xianguang Hou de la aceasta universitate, care a devenit si coautorul studiului.

Pe fiecare tentacula exista cili (sau par fin), care a ajutat probabil la prinderea prazii. Acestea au atras atentia pentru ca „le putem gasi doar la ctenofore".

„Pe scurt, am reusit sa reconstituim intreaga linie evolutiva de la inceputul ctenoforelor", a mai precizat Vinther. Realizarea ar fi importanta, pentru ca unii savanti sustin ca aceste carnivore inotatoare sunt printre primele animale care au aparut pe Pamant.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE