Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O dronă a regimului de la Phenian ar fi fotografiat poziția sistemului american antirachetă din Coreea de Sud

Postat la: 13.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O dronă suspectată că ar aparţine Coreei de Nord ar fi realizat din aer o serie de fotografii asupra poziţiei sistemului antibalistic american THAAD din Coreea de Sud, înainte de a se prăbuşi pe drumul său de întoarcere, anunță agenția Yonhap, citată de Reuters, informează Mediafax.

Coreea de Sud a transmis că vineri a descoperit ceea ce pare a fi o dronă echipată cu o cameră de fotografiat, într-o pădure din apropierea frontierei cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că scopul sistemului THAAD este unul strict defensiv, pentru a preîntâmpina un posibil atac balistic nord-coreean.

La începutul lunii mai, Armata SUA a anunţat că sistemul antibalistic american THAAD din Coreea de Sud este "gata de funcţionare".

Institutul SUA-Coreea de la Universitatea Johns Hopkins, a transmis la mijlocul lunii aprilie că regimul nord-coreean se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, după ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activităţii în incinta poligonului de teste nucleare.

Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militară a administraţiei Trump. Uun atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE