Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O bancă germană a transferat greşit cinci miliarde de euro

Postat la: 25.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Banca de dezvoltare "KfW" deţinută de statul german, care a devenit faimoasă după ce a transferat din greşeală sute de milioane de euro către "Lehman Brothers Holdings" Inc. în aceeaşi zi în care grupul american a depus cererea de plasare sub protecţia legii falimentului, a comis recent o greşeală similară.

Potrivit unor surse din interiorul băncii, în luna februarie a acestui an, "KfW" a transferat în mod eronat peste cinci miliarde de euro către patru bănci din cauza unei defecţiuni tehnice care a repetat, de mai multe ori, o serie de plăţi singulare. "KfW" a precizat că a identificat greşeala şi a primit banii înapoi fără a suferi pierderi. Într-un comunicat, banca a informat: "Greşeala a fost rapid identificată şi eliminată, iar sumele plătite în mod excedentar au fost recuperate cu succes. Regretăm că în timpul unor lucrări la sistem, acest incident s-a datorat unei erori umane".

Incidentul a readus în memorie o plată de peste 300 milioane de euro pe care "KfW" a făcut-o către "Lehman Brothers" în luna septembrie 2008, într-un moment în care banca americană de investiţii a depus cererea de plasare sub protecţia legii falimentului, o greşeală care a provocat un scandal politic în Germania, iar cotidianul Bild a catalogat "KfW" drept "cea mai proastă bancă din Germania". Astfel de erori scot în evidenţă riscurile cu care băncile se confruntă din cauza tehnologiei depăşite, un subiect cu privire la care Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Germania (BaFin) a tras recent un semnal de alarmă. BaFin a amendat "KfW" după ce a efectuat un audit special la bancă şi a descoperit că sistemele sale de tehnologia informaţiei sunt inadecvate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE