Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nu mai poți deveni maior în armată dacă nu ai master

Postat la: 29.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul României a modificat, joi, Ghidul carierei cadrelor militare din structurile ministerului Apărării Naţionale, stabilind criterii de selecţie mai restrictive pentru ofiţerii care vor să promoveze la gradul de maior, arată un comunicat de presă al Executivului.

Totodată, ofiţerii care îşi desfăşoară activitatea în domenii specializate, în care formarea profesională nu este asigurată de reţeaua de învăţământ a MApN, vor putea fi avansaţi la gradul de locotenent-colonel doar după absolvirea unor programe de perfecţionare profesională organizate de instituţii din afara sistemului militar. Ghidul carierei cadrelor militare din structurile Ministerului Apărării Naţionale, reglementat prin HG nr.106/2011, a fost modificat, joi, printr-o hotărâre de Guvern, Executivul introducând noi criterii de avansare în grad.

„Noile modificări introduc obligativitatea că, pentru promovarea în funcţii prevăzute cu gradul de maior (locotenent-comandor), ofiţerii să fie absolvenţi de studii universitare de master. De asemenea, ofiţerii care îşi desfăşoară activitatea în domenii specializate, în care formarea profesională nu este asigurată prin reţeaua de învăţământ a M.Ap.N., vor putea fi înaintaţi în gradul următor, până la cel de locotenent-colonel (căpitan-comandor), în urma absolvirii unor programe de perfecţionare profesională organizate de instituţii din afara sistemului educaţional militar", arată un comunicat al Guvernului.

Potrivit documentului, prin modificările aduse Ghidului, se asigură creşterea gradului de acumulare a cunoştinţelor teoretice şi perfecţionare a deprinderilor practice ale ofiţerilor, atât pentru a îndeplini atribuţiile şi misiunile în condiţii de eficienţă, cât şi de a acţiona în context multidisciplinar, în acord cu principiile strategiei militare şi ţinând seama de complexitatea mediului de securitate actual, intern şi internaţional.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul juridic necesar afirmării principiului competiţiei bazate pe competenţă profesională în ceea ce priveşte evoluţia ulterioară în carieră a cadrelor militare şi, concomitent, creşterea gradului de încadrare cu personal militar, competent profesional, a structurilor militare la nivel tactic şi operativ care, prin misiunile încredinţate, contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de România în calitate de stat membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice.

Totodată, arată comunicatul, se asigură posibilitatea transferului de cunoştinţe specifice domeniilor specializate din afara sistemului educaţional militar, având ca finalitate perfecţionarea pregătirii cadrelor militare care îşi desfăşoară activitatea în astfel de domenii. Prin Hotărârea adoptată de Guvern se prevede o perioadă de tranziţie de cel mult cinci ani, suficient pentru completarea studiilor necesare de către tot personalul implicat şi care, totodată, asigură funcţionalitatea structurilor militare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE