Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nu 51% produse româneşti, ci 51% produs autohton

Postat la: 14.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La un an de când a fost aprobată, legea care obligă marile magazine să aibă pe rafturi 51 la sută produse alimentare românești e supusă la de noi modificări, venite din partea Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților.

Schimbările au fost solicitate de către Comisia Europeană, care ameninţă că sanctionează România dacă limitează accesul altor mărfuri. Deputaţii vorbesc acum de produse autohtone, care ajung în supermaketuri printr-un parteneriat direct între producatorii locali şi comercianţi. Deputaţii români s-au inspirat din legislaţia altor țări și au făcut câteva schimbări care țin mai mult de nuanță. Produsele românești au devenit autohtone, iar lanțul scurt de aprovizionare care prevede ca alimentele să ajungă de la fermier în magazine, fără intermediari, a fost înlocuit cu sintagma "parteneriat direct". Altfel, s-ar fi înțeles că și produsele din vestul Europei ar putea face parte din acest lanț.

Deputaul Ioan Munteanu: „Nu apare în text 51% produse româneşti, ci apare 51% produs autohton, care tradus din orice dicționar înseamnă de fapt al nostru. Și atunci care este diferenţa între autohton și românesc? Pentru noi, nicio diferență, dar pentru legislația europeană este, pentru că ei nu permit să folosești sintagme ale țării din care ești."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE