Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noul document pe care toti soferii vor trebui sa il aiba asupra lor incepand de vineri

Postat la: 22.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul cadru legal al asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) prevede inlocuirea documentului cu care se poate face dovada incheierii acesteia. Astfel, modelul actului ce atesta existenta asigurarii RCA va fi schimbat efectiv incepand cu data de 23 decembrie.

Asigurarea RCA este reglementata, incepand din data de 19 septembrie, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 54/2016. Acest act normativ prevede, printre altele, inlocuirea politei de asigurare RCA cu contractul RCA. Concret, modelul noului document cu care se va face dovada incheierii asigurarii RCA este inclus in Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) nr. 39/2016, ce va intra in vigoare vinery. Asta inseamna ca polita RCA mai poate fi emisa pana joi, iar apoi va trebui folosit, la incheierea asigurarii obligatorii, contractul RCA.

In principiu, contractul RCA va contine cam aceleasi informatii ce se regasesc in prezent in polita RCA, doar ca difera formatul in care sunt prezentate acestea. Mai exact, contractul RCA, al carui model este anexat articolului de fata, va contine:

- numarul si data incheierii;
- partile contractului;
- perioada de valabilitate;
- limitele maxime de raspundere stabilite de catre asiguratorul RCA;
- prima de asigurare;
- numarul ratelor si scadenta acestora;
- intermediarul, daca este cazul;
- clasa bonus-malus;
- numarul de inmatriculare/inregistrare al vehiculului;
- numarul de identificare al vehiculului;
- statele in care acest document are valabilitate.

Bine de stiut este ca politele RCA emise pana la data de 22 decembrie isi vor pastra valabilitatea, chiar daca din 23 decembrie va fi folosit contractul RCA. Cu alte cuvinte, persoanele care detin acum o polita RCA nu vor fi nevoite sa o preschimbe in contract RCA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE