Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicuşor Dan: "Nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate"

Postat la: 01.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că nu exclude varianta demisiei în bloc din Parlament. "Dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii. Însă trebuie să cântărim cu bine dacă mai există ruşine în această majoritate", a spus Nicuşor Dan.

"O acţiune mişelească. Au fost aleşi de cetăţeni pentru a ne face o viaţă mai bună, nu să dea OUG prin care să îi scoată pe colegii lor din puşcărie. Considerăm foarte importantă reacţia cetăţenilor, vom merge şi noi la proteste şi ne aşteptăm ca oamenii să iasă în număr mare pentru a se opune acestui tip de politică. Sperăm ca CCR să se pronunţe în cele 10 zile, ca cea mai mare parte a OUG să nu îşi producă efectele", a declarat Nicuşor Dan la Parlament. Întrebat dacă USR ia în calcul varianta demisiei în bloc din Parlament, Nicuşor Dan a răspuns că nu exclude, precizând însă că o decizie în acest sens trebuie cântărită bine.

"Consemnăm cu PNL moţiunea de cenzură, textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei poate fi folosit pentru moţiunea de cenzură. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii. Însă trebuie să cântărim cu bine dacă mai există ruşine în această majoritate", a mai spus liderul USR. USR şi PNL ar urma să depună, miercuri, moţiunea de cenzură, însă textul documentului nu este finalizat.

"Am vorbit cu colegii de la PNL şi vom depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. O să luăm decizia definitivă, dar probabil că vom comasa ordonanţa simplă pe care o pregătisem împotriva ministrului de Justiţie cu moţiunea de cenzură pe care au pregătit-o colegii de la PNL, ca să existe o singură moţiune de cenzură care să fie înaintată de toată opoziţia", a mai adăugat Nicuşor Dan. Miercuri dimineaţă, parlamentarii USR au protestat în faţa sălii unde a avut loc şedinţa Biroului Permanent Reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La rândul său, liderul PNL, Raluca Turcan, a declarat că PNL va depune astăzi moţiune de cenzură dacă Guvernul nu demisionează. Turcan a subliniat că pasul pe care trebuie să îl facă executivul trebuie să fie în acord cu reacţiile generate în rândul populaţiei de măsurile adoptate marţi seară. „În prag de seară, ca hoţii, şi-au salvat clientela", a declarat Raluca Turcan, prezentă astăzi la Parlament, după ce marţi seară Guvernul a adoptat Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Liderul PNL a afirmat că membrii Guvernului s-au comportat ca un grup infracţional organizat şi că opoziţia trebuie să acţioneze instituţional, ca un grup de politicieni responsabili. „Dacă vrem să ajungem la alegeri anticipate, trebuie să cerem demisia Guvernului", a explicat Turcan, susţinând că trebuie urmaţi paşii legali pentru a ajunge la o rezolvare a acestei situaţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE