Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicolae Tilihoi a murit la 61 de ani! Fostul fundaş al Craiovei Maxima se lupta cu o boală incurabilă

Postat la: 25.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tragedie în fotbalul românesc. Nicolae Tilihoi a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 61 de ani. Fostul fundaş al Craiovei Maxima suferea de o boală incurabilă cu care se lupta de mai bine de trei ani.

UPDATE 16:18 Sorin Cîrţu şi alţi fotbalişti importanţi, componenţi ai Craiovei Maxima, au fost prezenţi la Biserica Sfinţii Apostoli din Craiova, unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Tilihoi. Fostul atacant nu şi-a mai putut ţine lacrimile şi a plâns în hohote la căpătâiul fostului său coleg.

UPDATE: 15:10 Ilie Balaci şi Nicolae Ungureanu au ajuns şi ei la Biserica Sfinţii Aposoli din Craiova. Emoţionat, "Minunea Blondă" a ţinut să-i mulţumească public lui Gino Iorgulescu pentru ajutorul financiar în valoare de 4.000 de euro pe care i l-a dat lui Nicolae Tilihoi în 2015: "Nu pot să spun prea multe în astfel de momente. Singurul pe care l-am văzut mort a fost tata. Nae a fost un mare prieten şi un mare om! În numele familiei lui, dar şi al nostru, al tuturor celor care am făcut parte din Craiova Maxima, vrem să-i mulţumim lui Gino Iorgulescu pentru că i-a prelungit viaţa. Dacă Nae a mai trăit trei ani şi jumătate, după ce a fost operat, asta i se datorează lui Gino Iorgulescu", a spus Balaci, citat de Digi Sport.

UPDATE 14:40 Craiova nu l-a uitat pe Nicolae Tilihoi. Devis Mangia, Marcel Popescu, Gică Craioveanu, dar şi alte glorii ale Universităţii au ajuns la Biserica Sfinţii Apostoli din Craiova pentru a-i aduce un omagiu fostului fundaş. Oficialii oltenilor au petrecut minute bune înainte să-şi ia rămas bun de la componentul Craiovei Maxima.

UPDATE: 13:00 Trupul neînsufleţit al lui Nicolae Tilihoi a fost depus la Biserica Sfinţii Apostoli din Craiova, iar fostul internaţional va fi înmormântat marţi, în jurul orei 12:00. De duminică şi până marţi, sicriul va sta şi la stadionul "Ion Oblemenco", pentru ca oamenii de fotbal şi suporterii din Craiova să-i poată aduce un ultim omagiu fostului fundaş al Craiovei Maxima.

Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din echipa Craiovei care a scris istorie în urmă cu patru decenii. A jucat în Bănie între 1976 şi 1987 şi a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ştefănescu.

Dar finalul vieţii fostului fundaş a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani. În 2015, fostul fundaş a fost ajutat de LPF: "Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic aşa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu şi m-a ajutat LPF cu preţul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest şi mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulţumesc şi le doresc tuturor tot binele din lume", spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: "Când îţi moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc", mai spunea fostul fotbalist, în 2015.

Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câştigat de două ori titlul de campion al României şi şi-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova. Are şapte goluri marcate în prima ligă, 36 de meciuri jucate în cupele europene şi zece apariţii sub tricolor. A debutat în Liga 1 pe 1 septembrie 1976, într-o înfrângere a Craiovei, 0-1 cu Poli Timişoara. Înaintea experienţei în Bănie, a jucat pentru Progresul Brăila, în oraşul natal, între 1974 şi 1975, FC Brăila (1975-1976). Şi-a încheiat cariera de fotbalist la Metalul Bocşa, pentru care a jucat în sezonul 1987-1988, apoi a antrenat la Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia şi FC Drobeta Turnu Severin.

"Ziua cea mai tristă. Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Nicolae Tilihoi s-a stins din viaţă în această dimineaţă la vârsta de 61 de ani. Odihneşte-te în pace, Nicolae Tilihoi!", este mesajul postat de CS U Craiova pe pagina de facebook, la puţin timp de la aflarea veştii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE