Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nevasta lui Nicolicea, șefă la Transgaz

Postat la: 30.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nicoleta Nicolicea, fostă Vera, sotia controversatului parlamentar Eugen Nicolicea a fost pusă, la începutul anului, șef de serviciu în cadrul operatorului sistemului național de transport al gazelor naturale Transgaz, la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secțiunii românești a gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria (BRUA).

Ea a lucrat și anul trecut la Transgaz, pe o funcție nestipulată, însă, în declarația de avere depusă la 14 februarie 2017. De a lungul timpului, Nicoleta Nicolicea a fost numită consilier la Cancelaria primului ministru în 2014, în mandatul de premier al fostului lider PSD Victor Ponta, în Guvernul căruia soțul Eugen Nicolicea, pe-atunci la UNPR, era ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. Anterior, ea a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR, în perioada 2010-2013 si a mai lucrat și la Compania Națională Poșta Română ca salariat, în perioada 2011 - 2013. Ea a fost ziarista de începutul anilor '90 și a lucrat, printre altele, la Sursa Zilei, Click, Cronica Română și Evenimentul Zilei.

În martie anul acesta, Ministerul Energiei a anunțat că a emis autorizația de construire pentru proiectul secțiunii românești a gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria (BRUA), care va interconecta rețelele de gaze naturale din cele patru state, investiție estimată la 560 milioane euro, din care 179 milioane euro vor fi acoperiți de UE. Proiectul a apărut după eșecul Nabucco și presupune dezvoltarea unei capacități de transport gaze naturale între punctele existente de interconectare cu sistemele de transport gaze naturale din Bulgaria (la Giurgiu) și Ungaria (Csanadpalota), prin construirea unei noi conducte. BRUA va străbate teritoriul României pe o distanță de 528 de kilometri, de la sud, din județul Giurgiu, spre vest, traversând județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad. Noul gazoduct va avea o capacitate maximă de livrare de gaze de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria și 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria.

Transgaz a demarat încă din decembrie anul trecut procedurile de achiziții publice necesare proiectului. Până acum, compania a lansat licitații pentru cumpărarea de grupuri de comprimare, material tubular, robinete speciale și îmbinări electroizolante monobloc, valoarea totală estimată a contractelor fiind de circa 300 milioane euro, cu TVA inclusă. Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, controlat de statul român prin Ministerul Economiei, cu peste 56% din acțiuni, intenționează să împrumute 150 de milioane de euro de pe piețele internaționale de capital pentru finanțarea lucrărilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE