Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Neuralink va lega creierul uman la computer. Elon Musk e continuatorul lui Nicola Tesla

Postat la: 28.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elon Musk este deja milionar. Dar este ambitios. El a creat cunoscuta masina electrica Tesla, dar si un vehicul electric pentru Marte. Musk este considerat de multi drept continuatorul celebrului Nicola Tesla. Acum, intreprinzatorul a pus bazele unei companii, Neuralink, cu obiectiv principal de a lega creierul uman la un computer.

Neuralink va urma o cale pe care Musk o denumeste "neural lace technology", care se bazeaza pe implantarea unor foarte mici electrozi in creierul uman, care sa fie legati la retelele neuronale, iar prin intermediul acestui "port" creierul uman sa fie legat la un computer care sa poata sa decodeze gandurile umane, constinta umana, dar si sa acceseze bazele de date, memoria din respectivul creier uman, urmand ca oamenii de stiinta care vor lucra la acest proiect sa dezvolte un oft care sa poata citi informatia din creier.

Compania lui Musk are deja sediul in California si a inceput sa lucreze la proiect, banii provenind atat din fondurile antreprenorului, dar si din fonduri colectate de la toti cei interesati, din cate se pare si de la guvernul SUA, din fonduri declarate "secrete", dar despre care se crede ca au legaturi directe cu serviciile de informatii (CIA, NSA, FBI), dar si cu Pentagonul. Daca aceasta tehnologie se va realiza, nu numai ca va duce la o bomba tehnologica, la un nou pas in era computerelor, a spatiilor si mediilor virtuale, dr va fi de folos atat militarilor, cat si serviilor de informatii, spionaj si contraspionaj.

Dar cea mai mare aplicatie a tehnologiei ar fi portarea constintei umane, cu tot cu arsenalul de date (intreaga sa memorie si constiinta - constient si subconstient) in retelele de computere, ducand, practic, la nemurirea indivizilor, intr-o forma nelegata de un corp, ci doar de un mediu informatic virtual. Cu alte cuvinte, nemurirea ar fi asigurata in noi spatii virtuale, directe, lumii informatice paralele, dar si jocuri pe computer complexe, in care utilizatorul "plonjeaza" direct in pielea personajului.

Bineinteles, o alta aplicatie ar fi cea juridica, in sensul ca softurile care ar putea sa administreze creierele ar putea citi gandurile, asa ca infractorii nu vor mai putea ascunde faptele. Mai mult, daca softurile de legatura vor fi descoperite si, mai mult, va fi descoperit "codul sursa" al creierului, s-ar reputea scrie si rescrie personalitatea anumitor indivizi, astfel incat sa nu mai avem de a face in societate cu criminali, cu violatori, cu hoti si talhari etc. Tehnologia Neuralink pare inspaimantatoare din acest punct de vedere al convieturii creierului uman cu un computer cu un soft care sa permita citirea informatiilor din creier. Sa nu mai spunem de aplicatiile din domeniul medical, de tratarea bolilor direct din creier, de amplificarea efectului Placebo.

Articolul din Wall Street Journal care relateaza despre Neuralink si intentiile lui Elon Musk poate fi citit AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE