Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Înainte să dispară, Sebastian Ghiţă aflase că este cercetat într-un al cincilea dosar

Postat la: 06.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un martor din dosar le-a declarat procurorilor că Sebastian Ghiță ar fi intervenit, pentru ca firmele sale să obțină contracte de IT cu statul, la miniștri din două guvernări, inclusiv la Victor Ponta.

Procurorii DNA din Ploiești au strâns declarații ale unor persoane din mai multe societăți specializate în IT care le-au explicat cum ar fi acționat Sebastian Ghiță în momentul în care ar fi solicitat mai multe sume de bani pentru a le asigura societăților respective încheierea unor contracte cu statul și încasarea la timp a plăților.

Din documentele de la Tribunalul Prahova ar reieși că Sebastian Ghiță a susținut că poate interveni atât la Victor Ponta, cât și la alți foști miniștri pentru bunul mers al diferitelor contracte. Este vorba de miniștri ai Sănătății, Nicolae Bănicioiu și Eugen Nicolaescu, miniștri ai Comunicațiilor precum Zsolt Nagy și Valerian Vreme și miniștri de la Agricultură sau șefi ai unor instituții de stat din subordinea mai multor ministere.

Pentru a masca încasarea diferitelor sume de bani, spun procurorii DNA, firmelor implicate li se solicita să încheie contracte cu mai multe societăți care erau controlate de Guță sau de oameni apropiați ai acestuia și în contul respectivelor contracte erau trecute diferite servicii IT fictive.

Potrivit unui martor, Ghiță ar fi susținut că are nevoie de 450.000 de euro pentru finanțarea campaniei electorale a lui Victor Pontra din 2014. Din cercetările efectuate de procurori reiese că Ghiță ar fi aflat că procurorii fac îl cercetează în legătură cu un al cincilea dosar penal. Discuțiile ar fi avut loc într-un cerc de apropiați ai fostului deputat, înainte ca acesta să dispară.

Magistraţii Tribunalului Prahova iau în discuţie azi propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA Ploieşti pe numele lui Sebastian Ghiţă în cel mai nou dosar de corupţie deschis pe numele acestuia, în care este cercetat pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat. Tot luni, Curtea de Apel Ploieşti se pronunţă cu privire la contestatia DNA faţă de punerea sub control judiciar a directorului Teamnet, Bogdan Padiu, şi administratorului Asesoft, Cristian Anastasescu, cercetaţi şi ei în acelaşi dosar alături de Ghiţă.

În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă.

Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE