Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












În plin război rece, Rusia trimite o armă redutabilă în Marea Neagră

Postat la: 23.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nava de mici dimensiuni (MRK) „Vishniy Volochek", dotată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr, va fi transmisă marinei ruse pe 30 aprilie.

Nave mici de rachete, proiectul 21631, construite din 2010 la „Uzina Zelenodolsk A.M. Gorky" pentru Flota Militară Rusă, sunt nave multifuncționale din clasa "râu-mare", echipate cu cele mai moderne exemplare de artilerie, rachete, anti-sabotaj, antiaircraft și arme radio-tehnice. Destinația navei este paza și protecția zonei economice a statului, potrivit Sputnik.md.

"Finalizarea lucrărilor privind revizuirea principalei instalații electrice și ordinea de livrare a comenzii va avea loc pe 30.04.2018", - se menționează în raportul financiar anual al „Uzinei Zelenodolsk A.M. Gorky".

Potrivit raportului, în 2017 instalația realizată în cadrul lucrărilor de substituție a importului pentru finalizarea motorului diesel CHD622V20 și a sistemelor de răcire.

În luna februarie, șeful Departamentului Apărării al Federației Ruse pentru Asigurarea Ordinelor de stat de livrare a navelor și armamentelor marine, Pavel Pechkovskii, a spus că „nava urma a fi livrată anul trecut". "Dar, în legătură cu punerea în aplicare a măsurilor de substituire a importurilor, ne așteptăm să fie livrată acum. Cred că în luna martie, Marina va primi o nouă unitate de luptă", spunea Pechkovsky.

"Voshniy Volochek" este a șasea navă din seria modernizată "Buyan-M", construită pentru Flota Mării Negre a Rusiei. Navele din acest proiect au capacitate de deplasare sporită și sunt echipate cu cele mai noi arme de rachete cu rază mare de acțiune, de mare precizie - sistemul universal de rachete "Kalibr-NK", destinat distrugerii țintelor marine și de coastă. În total, conform informațiilor de la Uzină, în 2017 la întreprindere se construiau 22 de nave și bărci.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE