Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Mutare surpriză: Un procuror care a ascuns 7.000 de dosare, numit la şef la PNL Giurgiu

Postat la: 22.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tandemul Alina Goghiu- Marian Petrache continua sa-si bata joc de una dintre cele mai importante filiale judetene ale partidului- PNL Giurgiu. Prima miscare haiduceasca din aceasta organizatie a fost facuta de catre duetul Crin Antonescu- Eduard Hellving cand, prin intermediul controversatului lider al PNL Calarasi- Radu Filipescu, l-au debarcat pe senatorul Lucian Iliescu pentru a-l inscauna pe cameleoanul Vasile Mustatea.

Intre timp, Mustatea a pus pe butuci organizatia PNL Giurgiu, care, intr-un an si jumatate, a ajuns de pe primul loc in tara al organizatiilor judetene PNL pe ultimul loc, pierzand circa 30 de primari. Ca atare, tandemul Gorghiu -Petrache l-a inlocuit pe Vasile Mustatea pe motive medicale, dar aceasta in realitate n-avea nimic, decat poate lene si jena de munca, cu deputata Raluca Surdu, sotia fostului director al RA APPS- Georgian Surdu.

Dar problemele cu DNA ale lui Georgian Surdu au determinat conducerea PNL sa schimbe sefia organizatiei Giurgiu. Si cine putea sa o faca mai bine, decat sforarul de serviciu- Raducu Filipescu. Acesta, dupa ce s-a consultat cu Vasile Mustatea, a decis ca fostul procuror Gheorghe Neagoe este cel mai indicat sa preia ca interimar sefia PNL Giurgiu. Practic, Gheorghe Neagoe un fost prim- procuror controversat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu,ajuns acum avocat, a fost "uns" de conducerea PNL șef peste una din cele mai importante filiale județene ale liberalilor.

Un CV de invidiat şi betonat cu afaceri controversate

Gheorghe Neagoe, mai cunoscut ca George Neagoe, a fost până în anul 2011 prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, când a demisionat pentru că a fost cercetat displinar în urma unui control desfășurat de Inspecția Judiciară, care ar fi descoperit aproape 7000 de dosare "pitite", printre care și unele privitoare la celebrul clan "Butoane." În prezent, George Neagoe este avocat în Baroul Giurgiu şi patron al Televiziunii Muntenia, iar sotia este notar.

Mai mult, familia acestuia controleaza o multime de afaceri in judetul Giurgiu prin intermediul unor oameni de paie si astfel a avut si are multe abonamente la fondurile publice care ruleaza in zona Giurgiu. Baietii cu ochii roata au inventariat o multime de afeceri controversate ale lui Eugen Neagoe inca din vremea cand acesta era prin procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu si totodata au indentificat si puzzle-ul relational prin care familia acestuia si-a construit un adevarat imperiu imobiliar si si alte afaceri destul de profitabile.

"Gheorghe Neagoe a fost descoperit de Inspectia Judiciara cu 6696 de dosare la sertar"

Site-ul Luju.ro relata in 2011 o serie de "performante" notabile despre George Neagoe. "Odata cu scandalul uciderii baschetbalistului american in Giurgiu, au iesit la iveala si neregulile din sistemul judiciar din zona.Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe, a fost descoperit de Inspectia Judiciara cu 6696 de dosare la sertar,cauze care erau tinute in nelucrare de prim-procuror, in propriul sau birou! Pe langa aceste dosare, fostul prim-procuror avea si nenumarate plangeri facute de justitiabili pe care le tinea, de asemenea, dosite, fara a le repartiza procurorilor pe care ii avea in subordine! Dupa ce a fost anuntat ca este cercetat disciplinar, in ziua imediat urmatoare, prim-procurorul si-a dat demisia din magistratura, scapand astfel fara niciun fel de sanctiune.

In prezent, Neagoe este avocat in Baroul Giurgiu! Ramane de vazut daca printre cele aproape 7000 de dosare pitite de catre fostul prim-procuror exista cateva care ii privesc si pe membrii clanului Butoane, banuiti ca ar fi implicati in moartea baschetbalistului american Hardy Chuancey, precum si daca fostul prim-procuror a ascuns dosarele cu scopul de a ii favoriza si in schimbul unor foloase.

Inspectorii au aflat ca Neagoe nu a repartizat spre subordonati dosarele, desi superiorul sau, de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, i-a dat ordin expres sa faca acest lucru! Inspectia Judiciara a descoperit ca, din 2008 si pana in octombrie 2010, in mod repetat, fostul prim-procuror nu a repartizat pentru solutionare mai multe dosare penale, finalizate prin referate, de organele de politie judiciara si inaintate la parchet cu diferite propuneri. "Un numar de 6696 dosare penale au fost primite de prim-procurorul Neagor Gheorghe si au fost retinute in propriul birou, pana in luna decembrie 2009 si apoi depozitate intr-o alta incapere unde nu se desfasurau alte activitati.

Aceste dosare nu au fost repartizate procurorilor din subordine si implicit nu au fost inregistrate in Registrul Penal, denaturandu-se astfel situatia statistica si a activitatilor din unitate. (...) De asemenea, cand procurorul ierarhic superior a constatat, cu ocazia unor controale tematice, existenta unor stocuri de dosare penale primite de la organele de politie, neevidentiate in Registrul penal si nerepartizate pentru solutionare la procurori, a dat dispozitii exprese care au fost ignorate de prim-procurorul Neagoe Gheorghe", se arata in nota de control a Inspectiei Judiciare. Totodata, in aceeasi nota se mentioneaza si ca fostul prim-procuror a lasat in nelucrare nenumarate plangeri.

Cu trei saptamani inaintea controlului Inspectiei Judiciare, adica in 6 octombrie, cele peste 6600 de dosare au fost repartizate, ele fiind finalizate in mai putin de trei luni de la momentul repartizarii! Cu toate acestea, fostul prim-procuror le-a dosit pe parcursul a trei ani! In data de 3 februarie 2011, prim-procurorul Neagoe a fost anuntat ca este cercetat disciplinar. In 4 februarie, acesta si-a prezentat demisia din magistratura, refuzand totodata sa ia cunostinta de actele de cercetare disciplinara efectuate impotriva sa! In 6 aprilie, actiunea disciplinara impotriva lui Neagoe a ramas fara obiect, din cauza semnarii decretului de eliberare din functie."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE