Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moscova a informat autorităţile din Franţa că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Suleiman Kerimov, un senator şi om de afaceri rus care a fost arestat preventiv de poliţia franceză pe Aeroportul din Nisa, beneficiază de imunitate diplomatică în alte state, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"Ministerul francez de Externe şi Ambasada de la Moscova au fost informate că Suleiman Kerimov este membru al Consiliului Federaţiei. este un oficial al ţării şi astfel are imunitate împotriva acţiunilor de aplicare a legii pe teritoriul altor state", a anunţat MAE rus, precizând că acesta deţine un "paşaport diplomatic" şi astfel că "nu poate fi închis pe teritoriul altor ţări".

Konstantin Kosachev, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obţine eliberarea lui Kerimov. Parlamentarul rus a fost arestat preventiv de poliţia franceză în cursul nopţii de luni spre marţi, pe Aeroportul din Nisa, în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală, au declarat surse judiciare citate de ediţia franceză a agenţiei Reuters şi de agenţia Tass.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari. Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE