Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Momentul care a marcat cariera legendară a lui Cristian Ţopescu: "Mi-am dat seama imediat, am rectificat greşeala şi mi-am cerut scuze"

Postat la: 16.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristian Ţopescu, omul care a marcat jurnalismul sportiv românesc prin comentariile sale, a decedat, marţi, la vârsta de 81 de ani. De-a lungul unei cariere fabuloase, în care a fost vocea care le-a adus românilor în case cele mai frumoase performanţe ale sportului românesc, fostul mare comentator a avut şi un moment în care o gafă făcută în direct era să-l coste.

Dincolo de momentele extraordinare pe care le-a trăit la microfonul Televiziunii Române la performanţele fabuloase ale Nadiei sau Generaţiei de Aur, Cristian Ţopescu a avut, în urmă cu aproape cinci decenii, mari emoţii din cauza unei gafe pe care a făcut-o în timpul finalei Campionatului Mondial de handbal din 1970, câştigată de România în faţa Republicii Federale Germane.

Întrebat de jurnalişti care este cea mai mare eroare pe care a făcut-o în timpul unui comentariu în direct, Cristian Ţopescu şi-a adus aminte de marile probleme pe care le putea avea în 1970, dacă naţionala de handbal nu-l salva, la limită, în prelungirile finalei Campionatului Mondial: "Cea mai mare gafă a fost cea de la finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul Romania - Republica Democrată Germană, care a avut prelungiri. În regulament erau două reprize de prelungiri de câte cinci minute, amănunt pe care l-am uitat în focul comentariului şi după prima repriză de cinci minute am spus "Suntem campioni mondiali!". Echipa noastră avea un gol avantaj.

Mi-am dat seama imediat şi am rectificat greşeala, cerându-mi scuze şi spunând că se mai joacă încă o repriză de prelungiri. Spre norocul meu, echipa României a câştigat acea finală, ultimul gol fiind marcat de extraordinarul Gheorghe Gruia. A fost 14-13 pentru România, după două reprize de prelungiri. Îmi închipuiam la intoarcerea acasă ce s-ar fi scris, dacă ai noştri pierdeau, despre comentator, care nu ştia nici măcar regulamentul desfăşurării finalei", şi-a amintit Ţopescu, într-un interviu pentru Telekom Sport.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE