Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mitropolitul Banatului despre femeile mironosite din zona Dacia: In loc de mir au adus sange pentru semenii lor

Postat la: 23.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Femeile creștine din Timișoara au fost elogiate în Duminica mironosițelor, de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, care a vorbit despre frumusețea iubirii femeii creștine până la jertfa de sine.

Duminică, Mitropolitul Banatului a fost la biserica din zona Dacia, unde a vorbit despre femeile mironosițe din Biblie, făcând o analogie cu femeile care fac tot felul de acțiuni sociale în acest cartier.

Femeile mironosițe se implicau în asigurarea meselor, în confecționarea îmbrăcămintei, precum și în rezolvarea problemelor organizatorice legate de activitatea itinerantă a lui Hristos de predicare a cuvântului lui Dumnezeu. Femeile-ucenici, din slujirea lor de a purta miruri frumos mirositoare pentru ritualul de înmormântare a celor decedați, devin martore și mărturisitoare ale minunii Învierii din morți.

ÎPS Ioan a făcut o analogie între femeile mironosițe care Îl urmau pe Hristos și femeile creștine din Parohia Timișoara-Dacia, care, în cursul săptămânii trecute, s-au implicat într-o acțiune umanitară de donare de sânge.

„Am venit în această Duminică a mironosițelor, la ceas de Vecernie, să mulțumesc mironosițelor din această parohie, care, la începutul săptămânii trecute, în urma unei acțiuni de donare de sânge, au venit și au donat sânge pentru cei în suferință. Astăzi am vorbit despre femeile mironosițe care au luat mir să ungă trupul lui Iisus, iar aceste femei credincioase nu au venit cu mir la Biserică, ci au venit cu sângele lor. Acesta este mirul de mare preț, pe care un creștin poate să-l facă de ajutor pentru semenul său. Hristos și-a dat viața pentru noi și, iată, câteva surori și tineri de aici au venit, iar în loc de mir au adus sânge pentru semenii lor. De aceea am venit astăzi aici, pentru că, iată, mai sunt și încă sunt multe femei mironosițe din spațiul nostru românesc, care sunt gata să-și dea o picătură de sânge, o picătură de viață pentru semenii lor", a spus Mitropolitul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE