Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mircea Dobre: „Ceea ce s-a întâmplat la Omnia Turism credem că a fost un caz premeditat"

Postat la: 23.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat ieri după ședința operativă în vederea identificării soluțiilor pentru prevenirea și evitarea situațiilor similare cu cea generată de Omnia ca ceea ce s-a întâmplat la Omnia Turism credem că a fost un caz premeditat, ținând cont că această companie funcționa foarte bine, și totul s-a petrecut într-un timp foarte scurt.

"Nouă ni se pare că a fost un caz premeditat, ținând cont de faptul că această companie, din toate punctele de vedere, funcționa foarte bine. Este o companie veche, de peste 26 de ani. Singurul moment în care a avut o pierdere financiară a fost în perioada crizei, suma fiind destul de mică, 25.000 de lei. În rest, inclusiv cetățenii și turiștii păgubiți cu care am discutat în momentul în care am fost la companie, marți după-amiaza, mi-au spus foarte clar că au mers cu această companie timp de peste 10 ani și nu au avut niciodată nicio problemă. Este un caz atipic. Nu are legătură cu cazurile care au fost în trecut, acum câțiva ani, în care au fost alte motive. Este un caz atipic, nu are legătură cu cele din trecut.(...) A fost premeditat pentru că s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Și conform datelor pe care le avem de la departamentul de vânzări, din partea angajaților companiei, suma este foarte mare, aproximativ 7, 400 milioane euro încasare efectivă", a explicat Dobre.

Acesta a precizat că nu se poate discuta despre ce poate fi sau nu recuperat, până când nu va fi finalizat controlul celor de la Agenția Națională de Administrare Fiscală și de la Direcția de investigare a criminalității economice. "Nu putem să discutăm ce se poate recupera și ce nu se poate recupera în acest moment, până ce colegii de la ANAF și cei de la Direcția de investigare a criminalității economice nu termină controlul și nu identificăm dacă există bani în alte părți ai fostului acționar sau ai companiei. Nu putem trage o concluzie vizavi de acest lucru în acest moment. Când se vor finaliza controalele de către cele două instituții, atunci putem veni să spunem exact ce și cum", a afirmat ministrul Turismului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE