Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Miracol! Copilul care a cazut in put este intr-o stare mai buna. A fost detubat si respira spontan

Postat la: 28.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Copilul scos din put este intr-o stare mai buna si a putut fi detubat de medici. Mai mult, micutul de aproape doi ani respira spontan si urmareste cu privirea obiectele care ii sunt aratate.

"A dat semne ca vrea sa respire singur si a fost detubat. Colegii mei spun ca respira spontan, deocamdata. Este bine, este sub usoara sedare. Pare ca isi coordoneaza niste miscari, ca urmareste cu privirea. El este mic, a fost si foarte mult sedat", a afirmat purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru.

Raluca Alexandru a spus ca nu se poate exprima in prezent o opinie din punct de vedere neurologic, insa dupa primele semne se pare ca cel mic este in regula. Intr-un moment de neatentie, un baietel in varsta de un an si opt luni a alunecat in fantana din curtea casei la o adancime de 16 metri. Dupa mai bine de 11 ore, salvatorii au reusit sa scoata copilul din put cu ajutorul unor tije metalice.

Acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unde se afla in continuare internat. Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala, Dan Enescu, a declarat, pentru news.ro, ca baietelul scos din put este un caz extrem de grav si fara precedent, cu risc de infectie pulmonara, care ar putea cauza decesul.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu stie cum a stat el acolo. Va dati seama, aproape 11 ore intr-un put ingust, in frig, cu jumatate din corp in apa, inghitind apa despre care nu stim nimic, ma refer la calitatea acesteia. Mi-as dori si eu, din toata inima, sa spun copil salvat, asa cum am spus de zeci de mii de ori in cazul copiilor cu arsuri grave, carora nimeni nu le mai dadea nicio sansa, poate nici chiar stiinta. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar intr-un caz fara precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE