Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Minivacanta de 1 Decembrie: Patru zile libere pentru romani. Vezi si lista liberelor in 2018!

Postat la: 11.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Daca iti plac foarte mult vacantele si iti place sa ti le planifici din timp, atunci ar trebui sa stii cum arata calendarul liberelor legale pe anul care vine. In 2018, vom avea parte de 12 zile libere legale, iar din fericire, multe dintre acestea cad in cursul saptamanii. Asta inseamna ca ne putem organiza micivacante combinate cu zilele de weekend.

Asadar, iata cum arata calendarul zilelor libere pe anul 2018. Mult nu mai e si romanii vor avea o noua minivacanta, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Acestia vor fi liberi din 29 noiembrie pana in 3 decembrie. Potrivit Codului Muncii, actul normativ care stabileste lista zilelor nelucratoare de sarbatoare legala, angajatii cu program de lucru obisnuit, de luni pana vineri, beneficiaza de zile libere legale atat pe 30 noiembrie, cand se sarbatoreste Sfantul Andrei, cat si pe 1 Decembrie, cand este Ziua Nationala a Romaniei.

Incepand de anul viitor, lista liberelor legale va fi mai lunga, deoarece recent au fost introduse in Codul muncii 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane si 1 iunie - Ziua Copilului.

Cele 12 zile libere in 2018 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie - Anul Nou
24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane
8 aprilie 2018 (duminica), 9 aprilie (luni) - Pastele
1 mai - Ziua Muncii
27 mai (duminica), 28 mai (luni) - Rusalii
1 iunie - Ziua Copilului
15 august - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie - Sfantul Andrei
1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie, 26 decembrie - Craciunul

Potrivit prevederilor legale in vigoare, angajatii care sunt nevoiti sa lucreze inclusiv in zilele considerate libere, vor primi in plus la salariu. Asta inseamna ca ziua lucrata va fi platita dublu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE