Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Turismului vrea să limiteze numărul magazinelor alimentare din stațiuni

Postat la: 04.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, consideră că trebuie să existe un regulament prin care să se limiteze numărul de magazine alimentare din stațiuniile turistice.

Nu este o idee chiar nouă, ba chiar am putea spune că a fost însuşită de ministru de la hotelierii din Mamaia, care s-au declarat nemulţumiţi, anii trecuţi, de faptul că turiştii au prea multe magazine alimentare la dispoziţie, aşa că îşi fac proviziile de acolo, mănâncă în camerele de hotel, în detrimentul restaurantelor ş.a.m.d. Cum s-ar putea face asta? Printr-un regulament de urbanism se stabilește numărul maxim pe o suprafață prestabilită.

„Nu trebuie să am magazin alimentar unul lângă altul. Trebuie să îl oblig pe turist să nu se ducă la restaurant? Dar trebuie să reglementăm asta. Este vorba de toată România. Să nu mai facă fiecare cum dorește. În momentul în care o alimentară vine și îmi ia avizul de la Ministerul Turismului, conform unei hotărâri de guvern pe 2001. Comercializarea produselor alimentare, produselor nonalimentare preambalate, precum și a legumelor se face în zone/spații ale autorității publice locale cu acordul Ministerului Turismului. Nimeni nu vine cu forța să nu mai fie deloc alimentări în cadrul unei stațiuni turistice", a punctat Mircea Titus Dobre.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE