Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Justiţiei se întâlneşte cu preşedintele CEDO pentru a discuta despre măsurile luate referitor la condiţiile din penitenciare

Postat la: 16.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întrevedereava avea loc la sediul CEDO, începând cu ora 14.00, iar discuţiile vor viza foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că, ulterior, o echipă de experţi de la Justiţie, Externe, Interne, Finanţe, Probaţiune şi ANP va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO pentru punerea în executare a măsurilor luate, în 25 ianuarie fiind termenul limită la care România trebuie să prezinte foaia de parcurs privind condiţiile din închisori.

"Foaia de parcurs o avem de multă vreme redactată, in fiecare zi adăugam ceva. O voi prezenta în Guvern, iar apoi, pe 22 ianuarie, cel mai probabil, trimitem memorandumul la CEDO", a explicat Tudorel Toader, săptămâna tracută. Condiţiile de detenţie din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis, în aprilie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE