Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Justiției prezintă miercuri proiectul de modificare a Legilor Justiției

Postat la: 23.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă, miercuri, proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei. Proiectul era așteptat de mai mult timp, și s-a aflat în dezbatere publică mai multe luni de zile, Toader având discuții și cu oficialii europeni, pe această temă.

Legile justiţiei cuprind completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Proiectul cuprinde mai multe măsuri privind situația deținuților, inclusiv măsura supravegherii electronic, prin brăţară electronică pentru cei aflaţi în arest la domiciliu sau puși sub control judiciar.

Recent, ministrul Justiţiei a mers la Bruxelles pentru a discuta cu vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, despre legile privind Justiţia. „Vom discuta în principal liniile directoare, principiile privind pachetul de legi referitoare la justiție, privind restructurarea sistemului judiciar pe cele două paliere despre care s-a mai vorbit, ca apoi să finalizăm pachetul de legi, să-l punem în procedura de avizare, iar la 1 septembrie să-l putem adopta în Guvern și să-l trimitem la Parlament spre dezbatere și adoptare", declara Tudorel Toader, pe 21 iulie, în deschiderea ședinței de Guvern, despre discuția cu vicepreședintele CE.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE