Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Justiţiei a cerut amânarea dezbaterilor la proiectul Legii graţierii unor pedepse

Postat la: 21.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a cerut, marţi, senatorilor din Comisia juridică amânarea dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, afirmând că Guvernul pregăteşte şi alte măsuri complementare, care să rezolve problema supraaglomerării din penitenciare.

"La nivel de guvern, am vorbit şi în mai multe rânduri şi cu primul ministru, noi exprimăm convigerea faptului că proiectul de lege, în forma iniţială sau forma amendată pe parcurs, nu reprezintă soluţia miracol, minune care să rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinşi de faptul că graţierea în limitele pe care legiuitorul le va stabili, este de natură să rezolve parţial această problemă, pentru că noi pregătim în momentul acesta, alte variante alte măsuri complementare acelei de graţiere a pedepselor. De aceea, dacă ar fi după mine, şi mă exprim în calitate de ministru al Justiţiei şi dacă dvs veţi aprecia, eu consider că ar fi utilă şi necesară o amânare a dezbaterii, să venim din urmă cu celelalte măsuri complementare care ar rezolva, considerăm noi în bună parte problema penitenciarelor nu numai graţierea, nu numai iertarea", a declarat Tudorel Toader.

El a mai spus că ar fi "mai utilă şi mai necesară amânarea" dezbaterilor. "În forma iniţailă, avizată de guvern, sigur că ne menţinem punctul de vedere, observaţiile, dar considerăm mai utilă şi mai necesară amânarea pentru a găsi soluţia fondului problemei", a mai spus ministrul Justiţiei. El a precizat că miercuri se va deplasa la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu oficiali europeni inclusiv pe acest subiect. Senatul este primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE