Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Agriculturii, vizită nocturnă la cel care a falimentat stațiunea de cercetare Popãuţi-Botoşani

Postat la: 13.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, impreuna cu sotia sa a facut sambata seara o vizita noctura la un fermier din Botosani. Si nu la unul oricare, ci la Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, cel care a condus mitingul ciobanilor din fata Palatului Parlamentul la protestele privind numarul cainilor la stanele de oi.

ZIUAnews a semnalat in iulie 2013 faptul ca staful Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) l-a numit ilegal la conducerea staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popãuţi-Botoşani pe liberalul Ionică Nechifor, un apropiat al baronului Florin Țurcanu, fost președinte al CJ Botoșani. Conducerea ASAS, a precizat la acea vreme că numirea lui Ionică Nechifor la conducerea singurei staţiuni de cercetare din Europa pentru rasa de ovine karakul, de la Popăuţi-Botoşani a fost una temporară, până la organizarea unui concurs, sustinand totodata ca au existat mai multe presiuni venite din partea parlamentarilor liberali botoșăneni, care-l susțineau pe Ionică Nechifor.

De atunci, conducerea ASAS l-a uitat in fruntea statiunii pe Ionica Nechifor, fapt pentru care toti cercetatorii, cu o singura exceptie, au fost dati afara. Ulterior, in 2015, ministrul agriculturii de la aceea vreme, actualul vicepremier Daniel Constantin si conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice au finalizat planul de falimentare al acestei statiuni cu Ionica Nechifor la butoane. Acum, practic, Petre Daea si sotia sa l-au vizitat pe cel care a pus pe butuci cercetarea stiintifica pentru rasa de ovine karakul de la Popăuţi-Botoşani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE