Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Sănătăţii a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent

Postat la: 04.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a început livrarea a peste 245.000 de doze de vaccin hexavalent, cantitate care acoperă necesarul pentru aproape cinci luni şi care va fi distibuită medicilor de familie şi direcţiilor judeţene de sănătate din toate judeţele, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii Ministerului transmit: "Începând cu data de astăzi, 4 iulie a.c., Ministerul Sănătăţii a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate judeţele României conform calendarului programat". Ministerul precizează că tranşa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziţie, respectiv lunile iulie şi octombrie 2017. În comunicat se mai subliniază faptul că Ministerul Sănătăţii a demarat toate procedurile de achiziţie a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuităţi de aprovizionare cu acest tip de vaccin.

Ministerul Sănătăţii mai afirmă: "Prima tranşă, de 120.000 de doze şi parţial a două tranşă de 44.229 de doze, au fost repartizate în ţară în lunile aprilie şi mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziţie, urmează ca România să primească o nouă tranşă de vaccin hexavalent. Prin urmare, avem toate motivele pentru a reasigura părinţii, copii, medicii de familie şi opinia publică că Ministerul Sănătăţii a luat decizii corecte, rapide şi eficiente pentru a rezolva situaţia vaccinurilor".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE