Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Sănătății: 16 persoane infectate cu virusul West Nile

Postat la: 31.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Sănătății informează că, în perioada 9 mai - 30 august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile. Dintre cele 16 persoane infectate cu virusul virus West Nile, șase au decedat: trei la București și câte una la Buzău, Brăila, Olt.

Șase români au fost răpuși în sezonul 2017 (9 mai - 30 august) de complicațiile ivite în urma infecției cu virusul West Nile, produs de înțepătura de țânțar, potrivit Ministerului Sănătăţii. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, în sezonul 2017 (09.05.2017 - 30.08.2017) au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, dintre care 6 au decedat (Brăila, Bucureşti, Buzău,Olt), dintre care 6 decese (Bucuresti - 3, Buzau - 1, Braila - 1, Olt - 1).

Ministerul Sănătății subliniază că toate aceste cazuri, depistate și înregistrate în România, sunt cazuri sporadice și în momentul de față nu comportă riscul unei epidemii de amploare. De asemenea, recomandă autorităţilor locale să ia masuri de dezinsecție în localităţi, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE