Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Justiţiei vrea suplimentarea posturilor la Secţia specială care o anchetează pe Kovesi

Postat la: 01.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea cu 41 de posturi a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Hotărâre privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public. În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 134 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Articol unic - Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările şi completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 7 posturi de specialiști, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate și 3 posturi de personal conex, care revin Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție", se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatre publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

"În prezent, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu există niciun post de ofiţer sau agent de poliţie judiciară.

De asemenea, Secţiei nu i-a fost repartizat niciun post de specialist.

În prezent, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie îşi desfăşoară activitatea un număr de 11 ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi din cadrul Ministerul Afacerilor Interne şi un număr de 3 specialişti antifraudă delegaţi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În acest context, este imposibilă desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Secţiei, în vederea realizării atribuțiilor specifice de urmărire penală și a scopului pentru care aceasta a fost înfiinţată de către legiuitor", se arată în expunerea pe motive.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE