Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Educatiei va retrage titlurile de doctor detinute de Toba şi Pandele

Postat la: 17.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Educatiei va emite ordinul de retragere a titlurilor de doctor pentru Petre Toba, fost ministru de Interne, si Florentin Pandele, primarul din Voluntari, sotul Gabrielei Firea, care este primarul Capitalei. Un verdict initial de neplagiata a celor doua teze a fost respins la 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU.

Consiliul general al CNATDCU a decis, la 12 octombrie, ca cei doi au plagiat in lucrarile lor de doctorat. In favoarea deciziei de a li se retrage titlurile de doctori au votat 36 de membri, fiind consemnat un singur vot impotriva. Chiar şi in contestatia depusa, Petre Toba ar fi copiat cateva randuri. Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, ca Florentin Pandele si Petre Toba au plagiat in lucrarile lor de doctorat. In favoarea deciziei de a li se retrage titlurile de doctori au votat 36 de membri, fiind consemnat un singur vot impotriva. Anterior, comisiile de specialitate din CNATDCU dadusera verdicte de plagiat "masiv" atat in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, cat si in cazul lui Florentin Pandele.

Reamintim ca un verdict initial de neplagiat in cele doua teze a fost respins in 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU. Atunci, membrii CNATDU au cosiderat ca rapoartele comisiilor sunt "incomplete, pe alocuri superficiale", iar argumentele prezentate nu sunt concludente si, mai mult decat atat, prezinta "contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice". La acel moment, conducerea CNADTCU a decis sa ca presedintele Consiliului sa numeasca noi comisii de experti din exterior care sa faca o noua evaluare.

Noile comisii au constatat in cazul doctoratului lui Petre Toba ca "teza contine un plagiat masiv, care incalca grav normele academice" si au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" in 2011 pentru teza cu titlul "Politia Romana - forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale". De asemenea, in cazul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, noua comisie a decis ca in teza "Romania si noile provocari generate de integrarea europeana", sustinuta in 2008 la aceeasi Universitate Nationala de Aparare "Carol I", e vorba despre "o situatie clara de plagiat clar si masiv". Si in acest caz, comisia de specialitate a propus retragerea titlului de doctor in stiinte militare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE