Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mii de participanți la un miting pentru autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc

Postat la: 18.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Câteva mii de persoane au participat, duminică după-amiază, la un miting organizat în Sfântu Gheorghe. Manifestanții veniți din Covasna, Harghita și Mureș, au cerut autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

Mitingul a fost organizat de Consiliul Naţional Secuiesc, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea acestuia la Budapesta, a precizat liderul formaţiunii, Izsak Balazs. Participanții la manifestație susțin că doresc să obţină autonomie prin mijloace paşnice, pe calea dialogului. Izsak Balazs susține că demersurile făcute în ultimii 15 ani pentru atingerea acestui deziderat au înregistrat progrese vizibile, atât în rândul comunităţii maghiare, al clasei politice româneşti, cât şi pe plan internaţional.

Miile de participanți la manifestarea de la Sfântu Gheorghe au steaguri secuieşti şi ale Ungariei, precum şi pancarte cu mesaje autonomiste şi au scandat în limba maghiară „Autonomie" şi „Piară Trianonul". Pe scena amenajată în centrul orașului au ținut discursuri preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, şi publicistul Sabin Gherman, iar în mulţime s-au regăsit şi parlamentari UDMR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE