Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mii de oameni au protestat fata de modificarile legilor justitiei

Postat la: 18.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mii de persoane au protestat, aseară, în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de modificarile legilor justiţiei. Peste 1.500 de oameni au plecat, aseară, puţin după ora 19.00, din Piaţa Victoriei din Capitală în marş spre Palatul Parlamentului, iar pe traseu numărul lor a crescut la câteva mii. În Piaţa Palatului, ei au aplaudat pentru Regele Mihai şi au ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluţiei.

Când au ajuns lângă Parlament, au constatat că jandarmii montaseră garduri, obligându-i să stea în Parcul Izvor, ceea ce a iscat nemulţumirea manifestanţilor şi schimburi de replici cu forţele de ordine. "Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi!", le-au spus oamenii jandarmilor, referindu-se la modificările propuse de parlamentarii coaliţiei de guvenare la Codurile penale, între care una potrivit căreia înregistrările de pe camere video nu mai pot fi folosite în anchete şi nu mai constituie probe, relatează news.ro.

În jurul orei 21.20, jandarmii au împins pe trotuarul de la Parcul Izvor gardurile cu care au blocat accesul manifestanţilor lângă Parlament, ceea ce a generat un nou val de nemulţumire în rândul protestatarilor. "Nu suntem duşmani", "Faceţi exces de zel, e incredibil, avem aceeaşi vârstă", "Strigăm şi pentru voi", le-au spus manifestanţii jandarmilor. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, că oamenii care manifestează în Bucureşti nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului, pentru că este obiectiv cu pază militară.

Georgian Enache a susţinut că măsurile din apropierea Parlamentului au fost luate pentru a nu bloca circulaţia pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii. El a spus, totodată, că oamenii nu pot fi lăsaţi pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului pentru că este "obiectiv cu pază militară, cu pază deosebită" şi nu e permis să se manifesteze atât de aproape. Protestele antiguvernamentale au fost anunţate, pentru duminică, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pe Facebook: "Ieşim duminică să tragem un semnal de alarmă faţă de asaltul împotriva justiţiei. Hai să fim cu toţii în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt".

În Sibiu s-au adunat circa 2.500 de persoane, la Timişoara sunt peste 500 de protestatari, la Cluj s-au strâns aproximativ 700 de manifestanţi, în timp ce la Braşov sunt peste 1.000 de demonstranţi, potrivit Agerpres. La Timişoara, cei peste 500 de protestatari afişează fotografii pe care se poate citi "Vino la orice spital de stat din România. Poţi beneficia de: Programul PRIMA COASĂ", în timp în altele preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, împreună cu fostul premier Sorin Grindeanu şi fostul ministrul al Justiţiei Florin Iordache, duc un sicriu pe care este inscripţionat mesajul "Justiţia Română".

Oamenii au pancarte pe care scrie: "Parlament penal la tribunal", "Timişoara, trezeşte-te!", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi", "Ce vrem noi e şi pentru voi", "Să vă fie frică, ţara se ridică". Peste 400 de persoane au ieşit duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi şi protestează împotriva legilor Justiţiei. Cei veniţi în Piaţa Unirii scandează "Ieri pentru Rege, azi pentru lege", "Legile voastre, nişte dezastre!", "Să fiu furat, m-am săturat", "PSD, ciuma roşie", "Rezistăm, nu plecăm", "Justiţie, nu corupţie".

"A fost un an devastator şi, din păcate, va fi în continuare devastator. Pentru că ne conduc în continuare nişte oameni care nu au ce căuta acolo. În momentul de faţă, PSD şi ceilalţi aflaţi la putere încearcă să subjuge justiţia. În România e o criză în momentul de faţă. Toate partidele ar trebui să se întâlnească şi să discute ce vrea poporul, nu ce vor ei. În plus, ei trebuie să ne reprezinte şi nu să se reprezinte doar pe ei şi interesele lor", a spus unul dintre protestatari.
Proteste au loc şi la Târgu Mureş, Alba Iulia, Craiova şi Galaţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE