Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Tudose: Sistemul de avertizare a populatiei va deveni functional intr-o luna sau doua

Postat la: 18.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemul de avertizare a populatiei in cazul unor situatii de urgenta ar putea deveni functional intr-o luna sau doua, a declarat luni, la Timisoara, premierul Mihai Tudose, care a mentionat ca se lucreaza ca noua aplicatie sa fie gata in cel mai scurt timp, transmite Agerpres.

"Nu se poate pana dupa-amiaza, dar intr-o luna-doua va fi functionala", a precizat Mihai Tudose. El a aratat ca in cursul diminetii a avut o intalnire la Guvern cu toti operatorii de telefonie mobila, cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si reprezentantii ANCOM, precizand ca s-a gasit o solutie la care se lucreaza pentru punerea in practica, astfel ca avertizarile sa ajunga la toti oamenii care poseda un telefon mobil si se afla in zona afectata. Prin noul sistem, persoanele din zona respectiva ar urma sa fie alertate in cateva minute de la primirea avertizarilor de catre autoritati. Referindu-se la furtuna de la Timisoara, premierul a spus ca alerta meteorologilor a venit cu o jumatate de ora inainte de declansarea vijeliei.

"Atunci au vazut meteorologii ce se intampla. Nu-i un taifun sa-l urmaresti pe harta cu o saptamana inainte. De aici si acea terminologie - nowcasting. Adica, acum. In acele momente n-ai cum sa mai contezi doar pe mijloacele de informare in masa, prin televiziuni, prin radio. Mai mult, o multime de oameni sunt la camping, in parc, deci n-au televizor cu ei sau cum sa asculte radio. Acesta, i-am zis noi, este un sistem care sa vina in completarea celorlalte mijloace de informare in masa, in timp real. Deci, cand a venit avertizarea meteo, in urmatoarele cinci minute, toata lumea are pe telefonul mobil, cei din zona respectiva", a afirmat Mihai Tudose. El a subliniat ca trebuie gasit un sistem care sa avertizeze pe toata lumea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE