Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Tudose: Proiectul Legii Pensiilor, finalizat. Sunt trei variante de lucru

Postat la: 30.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II de pensii săptămâna viitoare, pe masa Executivului fiind trei variante de lucru, a anunţat, joi seară, premierul Mihai Tudose, la România TV.

Potrivit premierului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul Legii pensiilor şi urmează ca acesta să fie lansat într-o dezbatere internă. "Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar săptămâna viitoare sau poate la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat într-o dezbatere internă. Acest proiect are menirea să regleze o mulţime de nedreptăţi. Avem decalaje foarte mari între pensionari, care au muncit exact la fel", a declarat premierul Mihai Tudose.

"În prima etapă proiectul de modificare a legii pensiilor va fi lansat într-o dezbatere interna pentru că ne dorim ca legea să fie foarte bine aşezată. Nu vrem să apară scăpări", a adăugat şeful Executivului, potrivit Mediafax. "Sunt trei variante: să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, umblând doar la comisioanele care se iau astăzi de administratorii privaţi ai acelor bani, fiindcă, repet, au exagerat. Varianta a doua: să diminuăm cota pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I. Varianta a treia: opţional. Se fac calcule. Săptămâna viitoare vom avea simulările conmplete şi vom lua o decizie", a declarat premierul, la RTV.

Tudose a insistat că discuţia privind schimbarea regulilor a pornit de la ASF, susţinând, totodată, că taxa de management de 2,5% stabilită pentru administratori iniţial a continuat să fie luată timp de 10 ani. „Vorbim de nişte miliarde", a comentat el. La finalul săptămânii trecute, vicepremierul Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II, întrucât analizele ASF şi ale ministerului de Finanţe au evidenţiat „cifre îngrijorătoare". Vicepremierul a declarat că Guvernul nu are o problemă cu banii, iar discuţia privind pilonul II de pensii a pornit de la ASF.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE