Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Tudose, catre ministrul Transporturilor: În fiecare săptămână mai expropriaţi două coteţe!

Postat la: 27.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Mihai Tudose l-a criticat şi pe ministrul Transporturilor, în şedinţa de Guvern, de faţă cu presa.

Mihai Tudose l-a intrebat pe un ton dur cat mai durează expropierile ultimei bucăţi din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, folosind apoi un ton zeflemitor: "În fiecare saptamana mai expropriati doua cotete". Tudose i-a cerut ministrului sa vina cu toate exproprierile deodata, in timp ce Cuc se justifica spunand ca e vorba despre probleme din trecut.

Dar Cuc a promis lucruri măreţe, chiar la începutul lunii. În următorii patru ani, se va dubla numărul de kilometri de autostradă și de drumuri expres, promitea ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care anunţa solemn la începutul mandatuluisău că nu face nicio promisiune cu privire la numărul de kilometri de autostradă construiţi în 2017. Odată cu lansarea lici­ta­ţiilor de peste 14 miliarde de lei pentru 800 km de autostradă şi şosea la patru benzi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dă examenul infrastructurii în 2017.

După zece ani de promisiuni, Ministerul Transporturilor scoate la licitaţie construcţia centurii de sud a Capitalei la nivel de autostradă. "Construim o nouă centră a Capitalei, la nivel de autostradă. Am lansat zilele acestea, pe SEAP, anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia sectorului de Sud al noii centuri a Bucureştiului, la profil de autostradă. Acest prim sector sector va avea 52 de km, va face legătura între A1şi A2. În acest fel vom descongestionarea circulaţia în zona de Sud a Bucureştiului, iar pe de alta parte, vom putea asigura traficul rutier de tranzit. Proiectul va avea o valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, şi ar urma să fie construit în 3 ani şi jumătate. Vreau să asigur bucureştenii, şi nu numai, că nu renunţăm la modernizarea centurii existente şi aici vă reamintesc faptul că sunt deja postate în SEAP proiectele sensurilor giratorii de la Berceni şi Olteniţa. Între cele două intersecţii, centura existentă va fi lărgită la 4 benzi, ceea ce va contribui la îmbunătăţirea circulaţiei în zonă. Pe zona de Nord a Bucureştiului, centura este deja în mare parte modernizată la 4 benzi pe sens, iar situaţia va fi îmbunătăţită odata ce Pasajul Mogoşoaia va fi dat în folosinţă", a declarat ministrul Transporturilor pentru Capital.ro. În viziunea acestuia, proiectele vitale pentru România sunt Centura Capitalei, autostrăzile Sibiu-Pitești, Transilvania, Târgu Mureș - Târgu Neamţ - Iași și drumurile expres Pitești-Craiova și Ploiești - Buzău - Focşani - Bacău-Paşcani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE